Birtokba vették

2024.05.28. 11:54

Iskolai játszótér újult meg Dorogon

A gyermekek biztonsága a legfontosabb. Ütésálló burkolat is került az iskolai játszótérre, melyet hivatalosan is birtokba vehettek a diákok.

Walczer Patrik

A közelmúltban átadták a dorogi Zrínyi-iskola udvarán lévő, önkormányzat támogatással felújított játszóteret, melyet azóta a gyermekek birtokba is vehettek. Az eseményen dr. Tittmann János polgármester köszöntötte a jelenlévőket – köztük Erős Gábort, a térség országgyűlési képviselőjét és Popovics Györgyöt, a vármegyei közgyűlés elnökét –, majd ismertette a játszótér felújítást magába foglaló projektet.

A gyermekek biztonsága a legfontosabb. Ütésálló burkolat is került az iskolai játszótérre, melyet hivatalosan is birtokba vehettek a diákok.
Új eszközök várják a gyermekeket az iskolai játszótéren
Fotó: W.P. / Forrás: 24 Óra

A felújítással az intézménybe járó diákok régi álma valósulhatott meg, ugyanis az eszközök olyan állapotban voltak, hogy már időszerűvé vált a korszerűsítés. Az elöregedett játékelemek helyére hintákat, fészekhintákat, láncos egyensúlyozót, játékforgót, sőt még csúszdás kombinált mászóeszközt is telepítettek. A talajra biztonsági okokból eséscsillapító, ütésálló gumiburkolat került, így a gyermekek biztonsággal használhatják az eszközöket. 

Dr. Tittmann János zárásként jelképesen átadta a játszótér kulcsát Sitku Pálnak, az iskola igazgatójának. Sitku Pál köszönetet mondott a kivitelezőnek és az önkormányzatnak az elvégzett felújításért.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában