2024.03.30. 13:30
Sós húsvéti kalácsról, illatos pillecukorról és hagyományokról faggattuk a cukrászt - PODCAST
Süteményes könyvekről, szokásokról, illatos, színes pillecukor-csokrokról beszélgetett Sugár Gabriella Major Szilvia cukrásszal, a Rácz-Majorság tulajdonosával.
Süteményes könyvekről, szokásokról, illatos, színes pillecukor-csokrokról beszélgetett Sugár Gabriella Major Szilvia cukrásszal
Forrás: 24 Óra
Fotó: Z. M.
Gyönyörűen megterített húsvéti asztalt rendezett be a stúdióban Szilvia, akit elsőként a három könyvről faggattuk. Az 1800-as években összeállított könyv mellett az Ínyesmester szakácskönyve, valamint Váncza süteményes. Ez utóbbit tekinti alaptudástárnak Szilvia, amikor készíti a süteményeit.
A húsvéti sütemények között kiemelt helyet foglal el a kalács, amely ilyenkor sokszor sósan készül és több háztartásban a sonkával együtt fogyasztják. A leglátványosabb téma a pillecukor-csodák, csokrok készítéséhez kapcsolódott. Szilvia egyszerű alapanyagokból készít gyönyörű, színes, illatos és ehető csokrokat. A beszélgetés végén a falusi húsvéti szokások is napirendre kerültek.
Podcast-csatornánkat az Apple-termékeiden bárhova magaddal viheted. Kövess minket ott, vagy a Spotify-on!
Kemma.hu podcast
- Kavicsok címmel szervez ünnepi műsort az egykori Bányász Színpad a Jászaiban
- 75. jubileumát ünnepli a Bányász Táncegyüttes
- Cukormázzal is „harcoltak a szénért”
- Mindenkit szeretettel várnak a Koreográfus versenyre - PODCAST
- Gigantikus tervekkel indult el az eocén program Tatabányán is