Önzetlenség

2024.02.06. 12:38

Csaknem hetvenen nyújtották karjukat az év első környei véradásán

A nyitásra már kisebb sort képeztek az érkezők az idei első véradáson a környei művelődési házban. A Vöröskereszt helyi szervezetének aktivistái jólesően mosolyogtak, hiszen ilyenre ritkán akad példa, és természetesen bíztak benne, hogy a folytatásban sem csökken az aktivitás - adta hírül a kornye.hu.

Kemma.hu

Csaknem hetvenen érkeztek a véradásra

Forrás: fotó: kornye.hu

Míg az elmúlt évben összesen 227-en érkeztek véradásra, addig most, egyetlen délután 68-szor nyílt az ajtó, és az első alkalmas véradók száma is már most elérte a tavalyi teljes évit. „Emléklap első véradása alkalmából. A véradás az önzetlenség egyik legszebb formája. Köszönjük véradását a vérkészítményre szoruló betegek nevében!” – olvasható azon az emléklapon, amilyet a környei Kun Orsolya és Karnuts Ferenc, valamint az oroszlányi Karel Patrik vehetett át.

Az aktivisták ezúttal is hagyományos, bőséges vendéglátásról gondoskodtak, emellett a donorok a várakozás perceiben a Szabad a téka könyvkínálatából is szemezgethettek azzal a jóérzésű tudattal, hogy az adományládában összegyűlt forintok a Vöröskereszt környei alapszervezetének kasszáját gyarapítják.

A rendszeres véradókat és azokat is, akik még csak fontolgatják a véradás lehetőségét, idén még három alkalommal várja a Vöröskereszt. A környei művelődési házban: áprilisban 26-án és október 29-én, a Közösségi és Tájházban július 29-én, valamennyi időpontban 12 óra 30 és 17 óra 30 között.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában