2024.01.19. 19:31
Minden, amit tudni akartál a munch-ról, de nem merted megkérdezni - PODCAST
Az élelmiszerpazarlás világszerte elképesztő méreteket ölt. Több ezer tonna étel kerül a szemétbe, amit valamilyen okból nem fogyasztunk el. Nagy része „menthető” lenne. A Kemma.hu legújabb podcastjében a muncholás témáján csámcsogtunk.
Ez a munch például 1000 forintjába került a vásárlónak
Forrás: Beküldött
Néhány évvel ezelőtt négy egyetemista fiatalnak támadt egy ötlete. Így indult hódító útjára indult a remek kezdeményezés: a Munch. A programhoz, ami az ételmentésre hivatott, egyre több és több élelmiszerbolt, étterem, virágüzlet és pizzázó is csatlakozott, nem beszélve a finom falatokat ígérő pékségekről és sütizőkről.
A Munch lényegében arról szól, hogy a kidobásra ítélt ételeket az arra nyitott – környezettudatos vagy csak spórolni vágyó – vásárlók a teljes ár töredékéért megmenthetik.
Bőven fogyasztható, jó állapotú ételekből lehet munch. Olyanokból, amelyeknek a szavatossági ideje még nem járt le. A stúdióban Hittaller Andrea és Wágner Zsanett beszélgetett saját tapasztalatairól, arról, mikor és honnan sikerült igazán jól „muncholni”. Hallgassátok meg!
Podcast-csatornánkat az Apple-termékeiden bárhova magaddal viheted. Kövess minket ott, vagy a Spotify-on!
Kemma.hu podcast
- Cukormázzal is „harcoltak a szénért”
- Mindenkit szeretettel várnak a Koreográfus versenyre - PODCAST
- Gigantikus tervekkel indult el az eocén program Tatabányán is
- Az oroszlányi rabtábor felszabadítása: igaz történet 1956-ból
- Óriáslegó: a házgyári paneltechnológia, ahol sok kis lakás egy kaptafára készült - PODCAST