Beszélgetés

2024.01.28. 12:53

Milyen esélyekkel indul ma valaki Oroszlányban? - erre kerestek választ a fórumon

Az esélyegyenlőségé volt a főszerep január 25-én, csütörtökön az oroszlányi polgármesteri hivatal tanácstermében. A fórumon számos civil szervezet képviseltette magát.

Kemma.hu

– Örömmel fogadtam a felkérést és örömmel látom azt a sok kedves és ismerős arcot, akik ennek a programnak a gondozói – ezekkel a szavakkal nyitotta meg az eseményt Rajnai Gábor alpolgármester, aki Adorján Anett pályázati referenst követően köszöntötte a résztvevőket. Az esemény lényege a helyi esélyegyenlőségi program (HEP) felülvizsgálata volt, amit az önkormányzat 5 évente fogad el. 

Az esemény a hátrányos helyzetű célcsoportok helyzetelemzését foglalta magában, emellett pedig számos településszintű problémával is foglalkozik. Különös tekintettel a nők, a mélyszegénységben- és a fogyatékkal élők, az idősek, valamint a gyermekek körében tett intézkedések kaptak fókuszt.

Adorján Anett a helyi televíziónak adott interjúban elmondta, miért lényeges az önkormányzat és a hátrányos helyzetben lévők képviseltének együttműködése. – A fórum teret ad nekünk, hogy nem ismert problémákkal szembesüljünk. Tehát olyan fejlesztési lehetőségeket próbálunk megcélozni, amivel a következő időszakban, 2024 és 2029 között tudunk előre lépni – fogalmazott, majd a terv előkészítésében és átbeszélésében Mikolai-Deák Renáta a társadalmi esélyteremtési főosztály mentora volt a fórumon résztvevők segítségére.

Az elméletet gyakorlat követte, vagyis a rendezvényen elhangzottak alapján helyzetelemzés és intézkedési terv is készült.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában