Együttes erővel

2023.12.09. 17:23

Íme a tardosi hó-szuperhősök: rengetegen fogtak össze a nagy havazásban

A hó eltakarítást a község traktorja kezdte hajnalban. Nem maradt azonban magára a nagy feladattal. Aki tehette, és munkagépe, traktorja, hómarója, quadja vagy csak hólapátja volt hozzá, kivette a részét a munkából.

Kemma.hu

Forrás: Tardos Község/Facebook

A mai hó eltakarítást a község traktorja kezdte hajnal 4 órakor, Burgermeiszter Krisztiánnal a kormány mögött és egészen délután 3 óráig járta a falut. Azonban ez nem bizonyult elegendőnek, mert különösen az úton parkoló autók miatt nem mindenhova tudott eljutni és hatékonyan, gyorsan dolgozni

– kezdte meg a hosszúra nyúlt névsort Csabán Béla, Tardos polgármestere a település Facebook-oldalán közzétett posztban.

Mint az a folytatásból kiderült, a hóeltakarításba a Budai Trans újabb munkagéppel szállt be, amit felváltva Budai Attila és Budai Linett vezetett. A polgármesteri hivatal munkatársai, Czindermann Zsolt és Pintérné Kerék Anikó szintén korán keltek és takarították a járdákat.

Mások is segítettek, ki-ki a saját eszközével, Árendás Ottó például a saját traktorát állította csatasorba, Ímeli Péter pedig quaddal tolta a havat, Burka Károly lapátot fogott és tisztította a járdát, Fábián Simon saját kis hómarójával ügyeskedett és tette járhatóvá az iskola és az óvoda közti járdaszakaszt, Kővári Zsolt is traktorra pattant és szembe nézett a szakadó hőeséssel.

És győztek, győztünk!

– írta a településvezető, aki maga is megtapasztalta a rossz utakat. Mint említette, nem csak Tardoson, de Tata felé is gondok voltak, különösen a leszakadt ágak miatt.

...este majd igyunk egy pohár finom forralt bort és nézzünk ki az ablakon! Csodás ez a tardosi téli táj!

– zárta sorait Csabán Béla polgármester.

Mint arról korábban beszámoltuk, komoly hómennyiség hullott az országra december 6-án, szerda estétől másnap délelőttig. Vármegyénkben két kiugró adat is született, Tardoson 18 centiméter, Kisbéren pedig 16 centiméter volt a hóvastagság. A hóvastagság aztán péntek reggelig tovább hízott, és elérte Tardoson a 30 centimétert is.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában