Csak természetesen

2023.11.13. 09:09

Sárkányos alkotással nyertek az óvodások Komáromban

Csak természetesen címmel a Múzeumok Őszi Fesztiválja keretében hirdette meg a Komáromi Klapka György Múzeum a képzőművészeti pályázatát, amelyre őszi termésekből, levelekből, újrahasznosított anyagokból készített alkotásokat vártak.

Körtvélyfáy Dina

A díjazottak egy csoportja

Forrás: Facebook

Fotó: Brigetio Öröksége Látogatóközpont

A pályázatra 41 egyéni és 10 csoportos alkotás érkezett az óvodás és általános iskolás korosztályból a Duna mindkét partjáról. A Szivárvány, a Tóparti, a Gesztenyés és a Szőnyi Színes Óvoda, a koppánymonostori Dózsa György Általános Iskola fiataljai is ügyeskedtek, de az észak-komáromi Munka utcai Alapiskolából, a Czafrangó Sylvia Magán Művész Alapiskolából, a Marianum Egyházi Iskolaközpontból, továbbá a Gútai Nagyboldogasszony Egyházi Iskolaközpont óvodájából is érkeztek művek.

A munkákat Ballun Viktória festőművész és Langscahdl-­Antal Zsuzsanna művészettörténész, múzeumpedagógus bírálta el. A díjátadón Számadó Emese igazgató is köszöntötte a gyerekeket.

Csoportban a Tóparti Óvodából Bertók Adrienn, Gátfalvi Gergely, Gábor Vilmos, Gyürüs Dóra, Juhász Bianka, Simon Gréta és Vass Regina sárkányos diorámája, valamint a Munka utcai Alapiskola 3. a és b osztályának fantáziadús, „tökös” életképe lett az első helyezett. Egyéniben Pállai Petra a Szivárvány Óvodából, míg Goda Írisz és Csente Vivien a Munka utcai Alapiskolából értek el első helyezést. Az alkotások november 20-ig tekinthetők meg a látogatóközpontban.
 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában