Önkéntesek

2023.11.19. 06:35

Most bárki jelentkezhet a szilveszteri vadlúd járőrszolgálatba Tatán

Csendes szilveszterrel köszöntenék az újévet Tatán. A madárvédők pedig önkénteseket keresnek a járőrszolgálatukra.

Kemma.hu

A Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület, Komárom-Esztergom megyei csoportja osztotta meg közösségi oldalán, hogy várják azoknak a természetvédőknek, madárkedvelőknek a a jelentkezését, akik szívesen részt vennének a szilveszteri vadlúd járőrszolgálatban. 

Mint írták: annak érdekében, hogy Tatán megóvjuk a csendes szilveszter vívmányát, idén december 31-én este és éjjel járőr- és figyelőszolgálatot szervez Tata Város Önkormányzata, a Duna-Ipoly Nemzeti Park Igazgatóság, a Száz Völgy Természetvédelmi Egyesület, a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület Komárom-Esztergom Megyei Helyi Csoportja és az Által-ér Szövetség. A szolgálatot a helyi rendőrség, a polgárőrség és polgári természetőrök együttműködve végzik majd.

A csoport szeretné, ha a tatai és Tata környékén élő lakosok is megmutathatnák, hogy a vadludak védelme fontos számukra. Ezért lehetőséget kínálnak arra, hogy civilek is részt vegyenek a járőrözésben és figyelésben. Ehhez nem kell mást tennie, mint kitölteni egy jelentkezési lapot

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában