Jubileum

2023.11.10. 17:25

Húsz éve segíti a rászorulókat a tatabányai Szent Márton Központ

Húsz évvel ezelőtt nyitották meg a Szent Márton Központot. Az intézmény ad helyet a családok és a gyermekek átmeneti otthonának, a hajléktalanok otthonának és átmeneti szállásának, valamint a családsegítő területi irodájának. A jubileumi ünnepségen Török Andrea szakmai vezető üdvözölte a meghívott vendégeket, a korábbi intézményvezetőket is.

Kemma.hu

Zenés műsorral kedveskedtek a Füzes Utcai Általános Iskola diákjai

Forrás: 24 Óra

Fotó: V. B.

Smelcné Portik Ágnes intézményvezető felidézte az indulást. A Szent Márton Központ 2003. november 14-én nyitotta meg kapuit, az akkori Egyesített Szociális Intézmények egyik telephelyeként. Az ideköltöztetett szakfeladatokat korábban más telephelyeken látták el, rendkívül nehéz körülmények között. Az integráció lehetővé tette a különböző szakterületek közötti optimális együttműködést. 

A jubileumi születésnapon szóltak a sokszor emberfeletti munkáról, a reményekről, a segítőkről, a barátságokról, múltról, jelenről. Szűcsné Posztovics Ilona polgármester kiemelte az itt dolgozók emberfeletti küzdelmét. A támogatás, az empátia új esélyt adhat nekik. 

Nyitástól itt dolgoznak
A rendezvényen részt vettek a korábbi vezetők. Szólt néhány szót többek között dr. Kis József és Mecsei Ilona is, majd a központ szakmai munkáját irányító Szmrtyka Imréné idézte fel a múltat, a költözéssel járó nehézségeket. Bacsó Zita vette át a feladatát, majd Zelizi Rita, s nyár óta Török Andrea vezeti a központot. 
Húsz éve dolgozik az épületben Rozner-Császár Ilona mellett Bacsó Zita és a nyugdíj mellett is visszatérő Mizda Tiborné – hangzott el. 

A visszaemlékezések és köszöntők után a Füzes Utcai Általános Iskola diákjai adtak zenés műsort. Autentikus cigány dalokkal érkeztek Németh Andrea vezetésével, majd megtekinthettek egy múltidéző fotótárlatot. A műsor után előkerültek a házi készítésű szendvicsek, kedvességek, édességek, és igazi meglepetésként egy óriási születésnapi torta, mely a Szent Márton Központ épületét formázta.

A központ napjainkban is jelentős közfeladatot lát el, lakhatást, otthont biztosít százhúsz nehéz helyzetbe került embernek.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában