Izrali konfliktus

2023.10.13. 11:02

Szimpátiatüntetést tartanak Tatabányán Izrael mellett

Október 13-án pénteken 18-19 óra között Tatabányán, a Fő terén zenés utcai szimpátiatüntetés lesz az Izrael melletti szolidaritás jeleként.

Kemma.hu

Rakétával lövik Izraelt palesztin fegyveresek Gáza városából

Forrás: MTI/EPA

Fotó: Mohamed Szaber

A Hit Gyülekezetének tatabányai közössége a demonstrációval a múlt szombaton megtámadott Izrael melletti szimpátiáját szeretné kifejezni, és várnak mindenkit, aki elítéli a „ a civilizált világra szabadított terrorizmust”. A megyeszékhely polgármesteri hivatalát Lusztig Péter alpolgármester képviseli majd a rendezvényen.  A gyülekezet emlékeztetett rá, hogy a palesztin iszlamista szervezet, a Hamasz október 13., péntekre világméretű mozgósítást hirdetett az arab világban, tömegtüntetésre szólította fel a híveit. 

Ahogy arról a Magyar Nemzet is beszámolt, Khalid Mashal, a Hamász alapítója és vezetője beszédet intézett a világ muszlimjaihoz, többek között azt kérve, hogy mutassanak minél több haragot, főleg most pénteken, hogy támogassák pénzzel a szervezetet, és „legyen ez a pénzügyi dzsihád” . Azt is kérte a muszlim vezetőktől és nemzetektől, hogy gyakoroljanak politikai nyomást és állítsák le Izrael katonai invázióját Gázában. Legfontosabb üzenete az volt, hogy a világ összes muszlimja a lelkén hordozza a dzsihádot, hogy harcoljanak a zsidók ellen, hogy az Izraelt körülvevő országokban élők Jordániában, Szíriában, Libanonban és Egyiptomban (de más országokban is), hogy menjenek el a határokhoz, és próbáljanak bejutni, mindenki a saját eszközeivel.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában