Kemma.hu podcast

2023.10.18. 13:23

Évfordulók a Család és Gyermekjóléti Szolgálatnál - PODCAST

Több évfordulót is ünnepel az idén a Tatabánya Járási Egyesített Szociális Intézmények (TJ ESZI) Család és Gyermekjóléti Központja.

Kemma.hu

Forrás: Beküldött

Sugár Gabriella Nagy-Dombovári Máriával, az intézmény szakmai vezetőjével, és Zombai Ágnessel, az óvodai, iskolai szociális segítők csoportvezetőjével beszélgetett. A találkozó apropója pedig, hogy Tatabányán, a családsegítő szolgálat az idén 35 éves. Ugyanakkor tíz évvel később, 25 éve indult el a gyermekjóléti ellátás. A két szolgáltatás évekkel később már egy intézményen belül látta el a rászorulók támogatását. 

Az óvodai és iskolai szociális segítők csoportja éppen öt évvel ezelőtt alakult meg. A szakemberek sokat beszéltek arról is, ma milyen esetekkel, problémákkal találkoznak, s hogyan tudnak támogatóként jelen lenni ott, ahol szükséges. A Csobogó Klub, amely különlegességgel élő fiatalokat fog össze is már több évtizedes múltra tekinthet vissza. A klub húsz évvel ezelőtt alakult, és a szakemberek szeme láttára nőttek fel az ebben aktívan résztvevők. 
Az évfordulók kapcsán sok érdekességet és azt is megtudtuk: ma milyen jellegű szolgáltatásokkal várja a segítségre szorulókat a Család és Gyermekjóléti Szolgálat. 

Podcast-csatornánkat az Apple-termékeiden bárhova magaddal viheted. Kövess minket ott, vagy a Spotify-on!

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában