Végső búcsú

2023.10.11. 15:30

Díszsírhelyet kap Nyíregyházán az esztergomi robbantás hősi halott rendőr főhadnagya

Díszsírhelybe temetik Nyíregyházán a hősi halált halt TEK-est, Kónya Gábor Lajost, aki hetekkel ezelőtt szolgálati feladatvégzés során vesztette életét Esztergomban.

Kemma.hu

Mint arról korábban beszámoltunk, szeptember 20-án, a Terrorelhárítási Központ műveleti egysége egy zavart, robbantással fenyegetőző férfi otthonához vonult ki Esztergomban. Naplementekor a hatóságok megpróbálták lezárni az akciót, így igyekeztek behatolni az ingatlanba, mire az elkövető detonációt idézett elő: a robbantón kívül a nyíregyházi Kónya Gábor Lajos posztumusz rendőr főhadnagy is életét vesztette, akit Pintér Sándor belügyminiszter hősi halottá nyilvánított.

A szon.hu azt írja, hogy Hajdu János rendőr vezérőrnagy, a TEK főigazgatója, egyeztetve a Belügyminisztériummal, levélben fordult Nyíregyháza polgármesteréhez, dr. Kovács Ferenchez, hogy engedélyezzék a tragikus hirtelenséggel meghalt főhadnagy családja részére a díszsírhelyre történő temetést. A hírportál részletezte azt is, hogy a nyíregyházi helyi rendelet szerint díszsírhely a haza és a város érdekében végzett kimagasló, kiemelkedő érdemek alapján biztosítható az elhunytnak.

Bár kétes információk keringnek az interneten, a szon.hu kiderítette, hogy dr. Kovács Ferenc a kérésnek megfelelően a nyíregyházi Északi Temető Rózsaparkjában kap díszsírhelyet Kónya Gábor Lajos. A polgármester a temettetővel folytatott egyeztetés után kérte a temető üzemeltetőjét a díszsírhely kijelölésére.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában