Beruházás

2023.07.27. 14:19

Újra járható a Gesztenye fasor Tatán

Befejeződött az Újhegyi úti vízfolyás csapadékvíz-csatornájának fejlesztése.

Kemma.hu

Az elmúlt időszakban a legfelső aszfaltréteg is felkerült a Gesztenye fasoron lévő útburkolatra, így az újból használhatóvá vált mind a személygépkocsik, mind a helyi autóbuszjáratok számára. Ez volt az 1,2 milliárd forint európai uniós forrásból és kormányzati többlettámogatásból megvalósult beruházás utolsó üteme.

A Gesztenye fasor – Bacsó Béla út kereszteződésében – ahol új burkolatot kapott a gyalogátkelő is – és a Vasút utcában is lezárultak a munkálatok az aszfaltozással, továbbá az érintett területek tereprendezése is megtörtént. 

A munkálatok végén a Zrínyi utcától a Gesztenye fasoron át a Vasút utcáig és a vasúttal párhuzamosan megtörtént a kivitelezés során érintett területek zöldfelületeinek helyreállítása is padkarendezéssel, humuszolással, valamint intenzív növénytelepítéssel. 

Ahogyan arról már korábban is beszámoltunk, a vasútállomás felé vezető út rézsűjébe 27 darab díszgalagonyát ültettek. Az ősz folyamán fák elültetésével zárul majd a projekt ezen része.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában