Összefogás

2023.07.28. 14:39

Új lendületet vett a legendás nyergesújfalui Hétforrás újjávarázsolása

Buzgó lendülettel dolgoznak a Hétforrásért Nyergesújfalun. Pár napon belül éveket lehet előre ugrani a nagyon szép elképzelések megvalósításában.

Fenyvesi Károly

Már munkagép is segíti a munkát

Forrás: 24 Óra

Fotó: F. K.

A Tó utca garázssor végén, közel a horgász paradicsomhoz, piros alapon fehér nyilak mutatják, hogy balra a Hétforrás, aztán a Hészoba, majd a Szarkás dűlő érhető el. Jó minőségű keskeny betonúton, majd rövidebb köves rázón érünk el egy hídig. Jobbra egy új világ előkészületeit látjuk a hagyományok részbeni újjáélesztésével. Géppel dolgoznak a hozzáértők hét forrás szabaddá tételén. Egykoron hét olyan vályút töltöttek meg vízzel megbízhatóan, ahova a gazdák terelték itatni jószágaikat. Egy vályú túlélte az idő múlását, a többi már régebben összetört, elszállításra vár.

A terület újjáéledése két évvel ezelőtt kezdődött el több olyan helyi család összefogásával, amelynek tagjai már korábban ismerték egymást, illetve kirándulásaik során találkoztak. A lelkes gyerekeket is soraiban tudó csapat nádat irtott, bokrokat vágott ki, a hídig megtisztította a vályúkat és környéküket. Az alkalmi találkozások során füvet nyírnak, szemetet gyűjtenek és jókat beszélgetve, bizakodva tervezik a jövőt. Az elképzelések között szerepel minden forrás újjáélesztése, esők ellen alkalmankénti védelmet kínáló beállóval, mobil wc-vel szabadidőpark jellegű szép tisztás kialakítása kerti tó hangulatával. Az önkormányzat és civilek támogatásával folytatódik a fásítás.

Az önkormányzat segítségével gépi erővel zajlik a források kiszabadítása, a tereprendezés, a kis tó kialakítása. Kézi erővel vállalhatatlan nagy munkáról van szó, pár napon belül éveket lehet előre ugrani az elképzelések megvalósításában.

Esküvő...
A Hétforrás és környéke újjá varázsolásának egy lelkes szervezője, kivitelezője Hőgyes Károly. Weboldalán árulta el, hogy olyan megtisztelő ötlettel kereste meg őt házasságkötésre készülve egy ifjú pár, hogy a rövid szertartás helyszíne, egy kis vigadalommal színesítve, a Hétforrásnál legyen. Az ország több pontjáról érkeztek nyüzsgő gyerekekkel a vidám társaság tagjai. Károly nagy örömére, a terület a béke parányi kis szigeteként, szeretettel lett teli.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában