Dömös

2023.07.31. 19:00

Rövidebb ideig lehet áramszünet

Gyors és hatékony megoldás gyanánt a dömösi Királykúti utca végében, a sorompó előtt oszlopkapcsolót fognak építeni az áramszolgáltató szakemberei a közeljövőben, így rövidebb idő alatt lehet elhárítani a problémákat – olvasható Herman Jenőné polgármester tájékoztatója a Dömös Infó nevű oldalon.

A település vezetője közölte, hogy megoldás keresése gyanánt levélben fordult a céghez a július 5-6-i áramkimaradások miatt. Javasolta, hogy a vállalat próbálja meg a Dobogókőre vezető légkábel erdei szakaszát földkábelre cserélni, így egy esetleges fakidőlés nem okozna fennakadást.

Dalmadi Jánossal, az E-ON Áramszolgáltató Kft. területi üzemeltetési irányítójával és Zámbó Zoltán területgazdával folytatott egyeztetéskor kiderült, hogy erre nincs lehetőség, a légvezeték szigetelt változatra való cseréjét is legkorábban 2025-re tervezik. Viszont ha az oszlopkapcsoló beépítése után, a sorompó utáni szakaszon megsérülne a vezeték és áramkimaradás lenne, akkor nem kellene fél vagy egész napon át nélkülözni a szolgáltatást a lakosságnak. 
 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában