Pályázat

2023.07.31. 19:15

Gyermely visszavár - ösztöndíjat igényelhetnek a fiatalok

A festői szépségű község az idén is meghirdette a Gyermely visszavár tanulmányi ösztöndíjat – adta hírül a település weblapján.

Kemma.hu

A jó tanulókat Gyermely ösztöndíjjal is segíti

Forrás: 24 Óra

Fotó: S. G.

A pályázat célja, hogy az önkormányzat által hiányszakmának nyilvánított képzésekben részt vevők ösztöndíjat igényelhessenek, majd később itt kezdjenek dolgozni is. Fontos, hogy az igénylő gyermelyi lakóhellyel rendelkezzék és életvitelszerűen is a településen éljen, továbbá vállalja, hogy képzettségének megszerzését követően foglalkoztatási jogviszonyt létesít gyermelyi székhellyel vagy telephellyel rendelkező, az ösztöndíjprogramban részt vevő munkáltatóval.

Az ösztöndíj-­támogatás tanulmányi eredményhez is kötött, ehhez legalább 4-es tanulmányi átlag, illetve a felsőfokú oktatásban részt vevő hallgatók részére a rendeletben meghatározott kreditpont elérése szükséges. Az ösztöndíj-támogatás rendszerébe a középiskolai és felsőoktatási rendszerben tanulók az I. évfolyam elvégzését követően kapcsolódhatnak be.

A támogatás egy tanulmányi évre, a szeptember 1. és június 30. közötti 10 hónapra szól. Összege: 10 000 forint havonta. Az összeg a kérelmező bankszámlájára egy összegben kerül rá. A kérelem az önkormányzati hivatalban igényelhető, vagy a www.gyermely.hu honlapunkról letölthető. Legkésőbb október 15. napjáig lehet benyújtani. Az elbírálás határideje október 30. napja. A támogatást novemberben fizetik ki. A támogatottak névsora nyilvános, az önkormányzat honlapján és az önkormányzat hivatalos lapjában teszik közzé a listát.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában