Komárom-Esztergom vármegye

2023.06.02. 21:00

Szombati programajánló

Ács

Társasjáték estet rendeznek a Bartók Béla Művelődési Házban. A program szombaton 18 órakor kezdődik.

Baj

Pénteken megkezdődtek a falu- és családi nap programjai a Búcsú téren. Ma 9 órától sok más mellett ügyességi feladatok, kézműves foglalkozás, íjászbemutató, íjászoktatás, habparti szerepel a programok között, 16 órától pedig táncos műsorokat láthatnak az érdeklődők. Lesz borkóstololó és pogácsasütés is, majd 20 órától Dos Diavolos - Ganxsta Zolee & Takács Vilkó lép fel.

Bakonybánk

Szombaton 10 órától tartják Bakonybánkon a Bánki Donát-napot. A rendezvényen Popovics György, a vármegyei közgyűlés elnöke átadja az identitás program keretében a Bakonybánkról készített filmet egy pendrive-on a településnek. Ajándékként már péntek estétől megtekinthető lesz a film a Mivármegyénk YouTube-csatornán.

Csém

Szombaton 10 órakor gyereknapot rendeznek a sport telepen. Lesz rendőrkutyás bemutató, buborékfoci, kispályás labdarúgás és ügyességi vetélkedők, sorversenyek. A résztvevőket lángossal várják.

Esztergom

Olasz Ágnes fotográfus A mesélő című kiállítása nyílik meg a Kapcsolatok Házában. A tárlatot Mécses Éva Hilda művészettörténész és Olasz Ágnes fotográfus nyitják meg. A program szombaton 16 órakor kezdődik. A kiállítást június 25-ig lehet megtekinteni, hétfő kivételével 11 és 16 óra között.

Szombaton az esztergomi Szent Anna Ferences-templomban, pap- és diakónusszentelés lesz. A 11 órakor kezdődő szentmise keretében Majnek Antal püspök atya Atanáz és Benjamin testvért pappá, Efrém és Paszkál testvért pedig diakónussá szenteli. 

Esztergom

Éjszakai társasozásra várják az érdeklődőket a Kapcsolatok Házába. A program szombaton 18 órakor kezdődik és hajnalig tart.

Komárom

Szombaton 9 óra 15 perckor veszi kezdetét a szőnyi családi napot. Fellépnek helyi intézmények, csoportok, lesz horgászverseny, főzőverseny is. Emellett ügyességi játékok, játszóház is várja az érdeklődőket. Fellép az Elektron Band, a Whiskey&Wedding, a Brillante Akusztik és a Blues Walkers.

Szombaton 10 órától a Jókai téri református templomban tartják az I. Komáromi Ökumenikus Kórustalálkozót. A Komáromi Evangélikus Énekkar, a Komáromi Református Énekkar és a Komáromi Római Katolikus Énekkar ad műsort.

Gyereknapi program várják a kicsiket a koppánymonostori focipályára. A program szombaton 14 órakor kezdődik és 18 óráig tart.

Nyergesújfalu

A nyitott tájházak napja alkalmából a felújított Munkácsy ligeti Nyergesi János Emlékház és Tájház szakvezetéssel tekinthető meg szombaton dél­előtt fél tizenegytől. A zeneszóval, dalokkal, sütemények kóstolójával, kőfaragó bemutatójával és szalmafonással is színesített eseményen a részvétel díjtalan.

Tata

Idén is csatlakozott a város a Rendez-vous aux jardins francia kezdeményezéshez, amely a történeti kerteket és kastélyparkokat hivatott bemutatni. A Légy ott a kertben programsorozat keretében vezetett angolkerti sétákra várják az érdeklődőket. Szombat 10 órától, vasárnap pedig 15 órától indulnak a séták az Arnold Hotel előtt. Információ és regisztráció: 06/30 8751413 vagy [email protected].

Tatabánya

Családi napot szerveznek Felsőgallán. A Széchenyi TSE-focipályán szombaton 9 órakor kezdődnek a programok. 9.00: Pörkölt főzőverseny. 10.00: Felnőtt labdarugó mérkőzések - Művészválogatott-Alvég-Felvég-Szár-Tardos. 12.00: Lovaglási lehetőség. 11.30-14.30: FeFi bohóc lufihajtogatás. 13.00: Galla Színpad és Bábszínház műsora. 14.00: Német nemzetiségi Dalkör. 14.15: Német nemzetiségi Szenior Tánccsoport. 14.30: Felsőgallai Német Nemzetiségi Óvoda műsora - Szimba csoport. 14.40: Tűzoltóautó, habparti. 14.45: Vulkán Karate bemutató. 15.15: Eredményhirdetés. 15.45: Rendőrautó, rendőrkutyás bemutató. 16.30: Herczog Ricsi. 17.30: Bűvész Bemutató - Darabos János. 18.00: Zumba Kecskéd - Klausz Zsuzsi ZIN. 19.00: Mediterrán Gitár Est - Szűcs Antal Gábor és Horváth János közreműködésével. 20.30: Jankó és a Digital feat Milán Együttes.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában