Vírusok

2023.03.03. 12:27

Nem enged az influenza Komárom-Esztergomban

Címkék#influenza

A Nemzeti Népegészségügyi Központ (NKK) heti jelentése szerint egyelőre nem lélegezhet fel Komárom-Esztergom vármegye sem, ha az influenzáról van szó.

Kemma.hu/MTI

Az NNK jelentése szerint az év nyolcadik hetében 295 ezer 600-an fordultak orvoshoz akut légúti fertőzés tüneteivel, közülük 65 ezer 300 embernél influenzaszerű megbetegedést diagnosztizáltak. Mint írtuk, utóbbiak közül a betegek bő 43 százaléka gyerek, harmada pedig 15-34 éves felnőtt volt. 

Február 20-26 között csak Nógrádban csökkent az influenzás tünetekkel orvoshoz fordulók száma, míg Csongrád-Csanád, Győr-Moson-Sopron és Komárom-Esztergom vármegyékben stagnált. A legtöbb beteg Békés, Somogy és Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyében volt, a legkevesebb Pest, Nógrád és Vas vármegyében. Influenzaszerű megbetegedések halmozódásáról tizenhat jelentés érkezett kilenc területről; a fertőzés jellemzően óvodákat, iskolákat érintett.
 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában