Három nagy esemény, amire emlékezni fognak a Komáromi járásban 2022-ből

Visszatekintő sorozatunkban ezúttal a Komáromi járás három emlékezetes történetét idézzük fel 2022-ből.

K. D.

A mezőgazdasági gépeket dr. Nagy István is megtekintette a bábolnai rendezvényen

Forrás: 24 Óra

Fotó: K. D.

Húsvétkor több mint 16 ezer tojás került az ácsi tojásfára

Példás összefogással döntöttek rekordot Ács lakói, így a településen élők már elmondhatták magukról húsvétkor, hogy az ő tojásfájukra került a legtöbb tojás hazánkban. A város egyik tekintélyes hársfáját 16 650 tojással díszítették fel, ezzel Kazincbarcika 2009-es csúcsát múlták felül. A borsodiak ugyanis „csak” 15 ezer tojást helyeztek el a fájukon.

Az ötletgazda Varga Éva volt, a KreativitÁcs csoport megalkotója. Ő és férje is az ácsi Hartmann Hungary Kft.-nél dolgoznak, a cég pedig 12 ezer tojással támogatta őket a megvalósításban két évvel ezelőtt. 

Júniusban birtokba vehették az új sportcsarnokot Nagyigmándon

Június derekán átadták az elkészült nagyigmándi sportcsarnokot. A több mint kétmilliárd forint értékű beruházás a tatabányai tankerület történetének eddigi legnagyobb projektje. Karsai Bálint, a Nagyigmándi Pápay József Általános Iskola igazgatója elmondta, a létesítmény nem csupán az iskolásoknak kedvez, a község igényeit is kielégíti. Az 1300 négyzetméteres sportcsarnok szabványos küzdőtérrel, lelátóval és öltözőkkel ellátott.

35. alkalommal tartottak gazdanapokat

Dr. Nagy István agrárminiszter nyitotta meg szeptember 8-án a 35. Bábolnai Gazdanapokat. A politikus a gazdanapoknak otthont adó Bábolnáról úgy vélekedett, a városnak eredményes, a múltjához méltó jelene van, amivel kiérdemli az ágazat szereplőinek figyelmét. 

A mezőgazdasági gépeket dr. Nagy István is megtekintette a bábolnai rendezvényen
A mezőgazdasági gépeket dr. Nagy István is megtekintette a bábolnai rendezvényen
Fotós: K. D.  / Forrás: 24 Óra

Szavait azzal zárta, az agráriumban megvan a fejlődési potenciál, valamint a szándék és a lehetőség is.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában