Munka

2022.06.01. 15:30

A Mi Hazánk Mozgalom szervezett sajtótájékoztatót az esztergomi Suzuki-gyárnál

Állítólag már különféle atrocitások is történtek az indiai vendégmunkások miatt.

Walczer Patrik

Lantos János, a Mi Hazánk Mozgalom Munkaügyi kabinetének, illetve esztergomi alapszervezetének elnöke tartott sajtótájékoztatót az esztergomi Suzuki-gyárnál

Forrás: 24 Óra

Fotó: Walczer Patrik

„Vendégmunkás helyett megbecsülést a magyar dolgozónak!”– ez a felirat állt azon a molinón, melyet szerdán feszítettek ki a Mi Hazánk Mozgalom szerdai, a Suzuki-gyár parkolójánál megtartott sajtótájékoztatóján. Lantos János, a párt munkaügyi kabinetjének, illetve esztergomi alapszervezetének elnöke úgy fogalmazott: a kormány nemrégiben döntött arról, hogy "a magyar dolgozók megbecsülése" helyett munkaerő közvetítő cégeken keresztül tágra nyitnák az ország kapuit a harmadik világból érkező munkavállalók előtt. 

Mi Hazánk tüntetés az Esztergomi Suzuki gyárnál
Forrás: Walczer Patrik / 24 Óra

Említette, hogy Esztergomban is egyre több az indiai vendégmunkás, akik a párt szerint nem akarnak beilleszkedni a társadalomra és számos kisebb atrocitás is történt már, emiatt megakadályoznák, hogy a vendégek kiszorítsák a munkahelyekről a magyarokat. Tóth István esztergom-kertvárosi lakos elmondta tapasztalatait, majd kérte, hogy a rendvédelmi szervek járőrözzenek gyakrabban, a munkaerő-közvetítő cégektől pedig azt kérte, hogy világosítsák fel a külföldieket a hölgyekkel való bánásmódról, a szokásokról és a törvényekről.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában