Fejlesztés

2022.05.02. 13:00

Folyamatosan fejlődik és szépül Komárom: játszótér épül a Generációk Házának udvarán

Kemma.hu

Fotó: Tóth Anikó

Folyamatosan épül és fejlődik Komárom belvárosa és a városrészek. Az önkormányzat az elmúlt években hárommilliárd forintot fordított az oktató-nevelő intézményeinkre, valamint a Terület és Települési Operatív Programnak köszönhetően mintegy 700 millió forint támogatás érkezik városba. Az intézményfelújítási programban a Gesztenyés Óvodában tornaterem épül. Dr. Molnár Attila polgármester kiemelte, az energetikai támogatásnak köszönhetően, a zöld szemlélet jegyében, napelemes rendszert telepítenek a Szőnyi Színes Óvodában és a Kistáltos Óvodában. Valamennyi óvodánkban megújult a játszóudvar, új játékeszközök kerültek beszerzésre, és a szakemberek frissítették az óvodák zöldfelületét is. 

Teljes energetikai korszerűsítésen esett át a Jókai Gimnázium, fejlesztések történtek a Kultsár iskolában, továbbá egyházi forrásból, de helyi részvétellel megépült az új római katolikus óvoda is a Bajcsy-Zsilinszky utcában. A közelmúltban ért véget a buszvégállomás felújítása, és egy új ékszerdobozzal is bővült a város, hiszen elkészült a Generációk Háza, amelynek udvarában most családi játszótér épül. 

Dr. Molnár Attila polgármester tájékoztatása szerint, a kivitelezési munkálatokat helyi cég, a Komáromi Városgazda Nonprofit Kft. munkatársai végzik.
A nyár elejére elkészülő játszótéren helyet kap két beépített trambulin, egy homokozó, árnyékolóval, rugós játékok, fészekhinta. A családok, gyerekek kényelmét támlás padok szolgálják majd, de lesz ivókút is. A füvesített udvarrészre térkő kerül, illetve automata öntözőberendezést is telepítenek a szakemberek. A játszótér átadását követően a helyszínen egy vélhetően rendezvényekben gazdag nyár várja majd a gyerekeket, családokat, tudtuk meg a városvezetőtől.. 

 

 


 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában