két keréken

2021.05.22. 15:30

Rendhagyó módon avatták fel Oroszlányban a KOMBI-t

Három elektromos és nyolc hagyományos bicikli közül válogathatnak a kirándulók.

W. Zs.

Az Oroszlányi Tekergők tesztelték a kerékpárokat

Forrás: 24 Óra

Fotó: Z. I.

Rendhagyó módon nem a helyszínen, hanem az önkormányzatnál tartották meg a Fekete István Sportcentrum mellett kialakított kerékpárkölcsönző hivatalos átadóját csütörtökön, az esőzések miatt. A KOMBIbike határon átnyúló közösségi kerékpárkölcsönző rendszert, mely kilenc, öt szlovákiai és négy magyarországi településen, tizenhárom dokkoló állomással, 95 hagyományos és 35 elektromos kerékpárral építették ki. Ebből három elektromos és nyolc hagyományos kerékpár került a városba.

Az Oroszlányi Tekergők tesztelték a kerékpárokat
Fotó: Z. I. / 24 Óra

A környéken Kisbéren, Komáromban és Tatán építettek ki hasonló rendszert. A projekt a Pons Danubii-program keretében jött létre, így a határ menti települések összekötését segíti kulturális, turisztikai és gazdasági együttműködések mentén.

– Többrétű összeköttetés valósult meg. Elkészült az Oroszlány–Majk–Tatabánya kerékpárút Kecskéd és Környe érintésével, így kisebb kitérővel már a Duna-part is megközelíthetővé vált – mondta Czunyiné dr. Bertalan Judit. A térség országgyűlési képviselőjének gondolataihoz csatlakozott Bara Zoltán is, a Pons Danubii igazgatója.

Lazók Zoltán városvezető kiemelte, az Oroszlány–Tatabánya kerékpárút már csaknem két éve áll használatban, mégis úgy gondolja, hogy a beruházás ezzel az utolsó lépéssel lett teljes. Szerinte a kerékpározás lehetősége végre mindenki előtt megnyílt. Úgy fogalmazott, a kölcsönző nagyszerű lehetőséget nyújt a város megközelíthetőségéhez, vagy kisebb regionális túrázásokhoz azok számára is, akiknek saját tulajdonukban nincs kerékpár, vagy egészségi állapotuk miatt szükséges az elektromos rásegítés.

Példaértékű

Az elmúlt esztendőkben új lendületet kapott a kerékpározás, és nemcsak szakosztályi szinten, hanem a családok és barátok egyik kedvelt programja lett. Lazók Zoltán polgármester kiemelte, a kezdeményezés példaértékű, és biztos benne, hogy mind a turizmusra, mind a helyi lakosok elégedettségére pozitív hatással lesz. Örömét fejezte ki, hogy a város részese lehet a települések és az országok közötti rendszer kiépítésének.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában