új módszer

2020.11.26. 20:21

Megnéztük az idei rendhagyó lehalászást Tatán (videó)

Kemma.hu

Az idei lehalászás nem a megszokott módon történt

Forrás: Facebook/Tata Város

Fotó: Domokos Attila

November 26-án megkezdték az Öreg-tó halállományának lehalászását. A Tatai Öreg-tó Halászati Kft. munkatársai elmondták, hogy az éves munka a tervek szerint halad – olvashatjuk a város közösségi oldalán. A július végi próbahalászat alkalmával megmérték a halakat, ellenőrizték a súlygyarapodást és a takarmányadagokat, nyáron pedig az állategészségügyi vizsgálat eredménye is megérkezett. Az megerősítette, hogy a halak nemcsak egészségesek, de kiváló minőségűek is.

Megtudtuk azt is, hogy idén tavasszal a szokásosnál több tükrös hal került a tóba, mert a korábbi tapasztalatok szerint ez a gyorsan megtisztítható, könnyen feldolgozható fajta a legnépszerűbb az év végi halvásárokon. A tükörpontyok szeletként, filéként és halászlé alapanyagként is kelendőek – írják.

A bejegyzésben Karsainé Haris Hajnalka, a halászati kft. ügyvezető igazgatója szavait is tolmácsolták, aki a helyszínen elmondta, hogy a halak nagyon szépen növekedtek az év folyamán, és az idei nem szokványos lehalászás menetéről is beszélt. Most úgynevezett kerítő módszerrel kormányozták le a halakat a Vecserei zsiliptől egészen a várárokig, ahol a lehalászás, majd az autóra rakodás zajlott. A tervek szerint december közepén kezdődik a hagyományos karácsonyi halvásár, szintén a várárokban.

" data-show-text="true" data-width="">

">A Tatai Öreg-tó Halászati Kft. november 26-án megkezdte az idei halállomány kitermelését a várárokban.

Az éves munka a...

Közzétette: Tata Város" target="_blank" rel="noopener noreferrer">2020. november 26., csütörtök

Kollégánk jelen volt a lehalászásnál, sőt videót is készített róla

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában