szappanok szerelmese

2020.11.29. 07:00

Amerikából és Spanyolországból is kapott újabb szappanokat a dadi piperegyűjtő

Sörfőző Kati a világ majd’ minden távoli országából kapott már szappant. Gyűjteménye majd' 2000 darabot számlál és folyamatosan növekszik.

W. Zs.

Forrás: Beküldött

Korábban már beszámoltunk a falu híres szappangyűjtőjéről, Kati néniről, akinek a világ majd’ minden tájáról hoztak már szappant. Újabb cikkünk apropóját az adta, hogy közreműködésünknek köszönhetően gyűjteménye egyre csak bővül. Olyan tájakról is érkezett szappant rejtő csomagja, ahonnan eddig hiánycikk volt az illatos darab. Így lett Hollandiából és Írországból egy-egy darab, kollégánk közreműködésével pedig Amerikából, pontosabban Las Vegasból, Oroszországból, azon belül pedig Moszkvából kapott Kati néni szappant. Spanyolország sem maradhatott ki a szórásból, Costa Brava üdülőfalujából küldtek postai úton szerkesztőségünkbe csomagot, mi pedig örömmel továbbítottuk a címzettnek.

Mint azt megírtuk, harmincöt évvel ezelőtt kezdődött Sörfőző néni gyűjtőszenvedélye, egy véletlen folytán és munkahelyének köszönhetően. Sorra gyülekeztek egymás mellett a szappant rejtő tisztasági csomagok, amit akkoriban az erőmű szalagkezelőjeként, később diszpécsereként kapott. A falu Kati nénije megőrizte az első darabokat, amelyekből lassacskán egy tucat lett.

– Nem szívesen váltam meg az illatos daraboktól – emlékszik vissza, miközben egy halvány mosoly hagyja el a száját. Így aztán egyre csak szaporodtak a szappanok, később pedig már márka és forma szerint sorakoztak a polcon. Kezdetben a lakásban, mára pedig annyi gyűlt össze, hogy a garázsban kaptak helyet. Kati néni pontosan tudja a darabszámot, mikor a mennyiségi kérdés kerül szóba. Mára 1656 szappan büszke tulajdonosa.

Újabb kiállítás

– Alig várom, hogy vége legyen a koronavírus-járványnak, mert már kaptam ígéretet egy újabb kiállításra, ahová elvihetem az összes szappanomat – mondta Kati néni, aki azt is elárulta, hogy az utaztatás ellenére sem veszített el egyetlen darabot sem gyűjteményéből. Sőt, inkább örömteli, hogy a vendégek többsége nosztalgikus percként éli meg, ha szembejön vele egy-egy Amo szappan vagy valamely koros darab.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában