50 éve együtt

2020.02.20. 14:00

Az aranylakodalmára készülő ászári pár a boldog házasság minden titkát ismeri

Ászáron a a Házasság hete országos programsorozat keretében köszöntötték a település jubiláló párjait, köztük az aranylakodalmukra készülő Forrai házaspárt.

G.D.V.

Fotó: Jámbor Lajos

Ászár már az 5. alkalommal csatlakozott a Házasság hete országos programsorozathoz. Négy helyszínen hat különböző rendezvényen vehettek részt az „ünnepeltek” és az érdeklődők. Többek között minden évben köszöntik a jubiláló házasokat.

Az 50 éves évfordulójukat ünneplő Forrai Jánost és feleségét, Jelen Margitot, vagy ahogy mindenki ismeri, Mucit kérdezte házasságukról.

– A színjátszó körben ismerkedtünk meg. Mindketten játszottunk a darabban. Margit mindig elkésett a próbákról, és mivel én voltam a színjátszókör vezetője én mentem érte, hogy igyekezzen már. Aztán már csak azt vettem észre, hogy náluk ragadtam, valahogy megfogott és hát beleszerettem – mesélt ismerkedésükről János bácsi, aki két év után kérte meg választottja kezét.

– Győrbe jártam iskolába, ott vettem meg a gyűrűket is. Mikor Ászáron leszálltam a buszról, már várt rám. Én meg nem tudtam és nem is akartam várni a dologgal, ott a megállóban neki szegeztem a kérdést. A válaszát meg az elmúlt 50 év bizonyítja – nevetett a férj. A pár végül 1970. október 3-án esküdött meg, és a gyermekáldásra sem kellett sokat várniuk. Első fiúk hamar érkezett, a másodikra már kilenc évet várni kellett. Azóta már nekik is vannak gyermekeik. Három fiúunoka teszi a nagyszülők házasságát még boldogabbá. János bácsi azt is elárulta nekünk, hogy szerintük mi a hosszú házasság titka.

– Az önzetlen szeretet, az egymásra figyelés, és a tolerancia nagyon fontos. A sok közös program, élmény, utazás is kell a szép emlékekhez – tanácsolták a jubiláló házasok.

Köszöntők

– Február 15-én a Közösségi Házban a 25, 30, 35, 40, 45, 50, 55, 60 és 65 éve házasodott lakosokat ünnepeltük. 2020-ban a jubiláló házaspárok közül az 50 éve örök hűséget fogadott Forrai János és Jelen Margit volt a legidősebb pár. A jubileumi évfordulót ünneplő házasok közül legrégebben, pontosan 65 éve Varga Mihály és Molnár Terézia házasodott településünkön. Sajnos, közülük már csak Teri nénit köszönthettük – tudtuk meg Pekár Zsolttól.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában