előadás

2019.02.06. 20:00

Iparkamarai fórum: fontos szerepet szánnak a kis- és középvállalkozások támogatásának

Magyarország újjászerveződő innovációs stratégiájáról szólt a Komárom-Esztergom Megyei Kereskedelmi és Iparkamara szervezésében a szerdai fórum.

Kemma.hu

Forrás: MTI/ Farkas István

A Komárom-Esztergom Megyei Kereskedelmi és Iparkamara szervezésében szerdán Tatabányán, az Edutus Egyetemen az Innovációs és Technológiai Minisztérium, valamint a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal munkatársai tartottak előadásokat Magyarország újjászerveződő innovációs stratégiájáról, majd a részvevők véleményét kérték ki a megújuló pályázati rendszerrel kapcsolatos igényekről.

Az innovációért felelős helyettes államtitkár mellett dolgozó stratégiai főtanácsadó, Hegyi Csilla elmondta, az országban huszonöt helyszínen zajlik hasonló rendezvény, melyen tájékoztatást nyújtanak az érintettek számára a megújuló innovációs rendszerről.

A részvevők véleményét kérték ki a megújuló pályázati rendszerrel kapcsolatos igényekről (Fotó: Kemma.hu)

A fórum célja a szemléletformálás, innovációra való hajlandóság növelése. Az eseményre meghívták a térség meghatározó innovációs szereplőit és intézményvezetőit, így lehetőség nyílik a helyi és megyei szakmai tapasztalatok, innovációs igények közös feltérképezésére, valamint a tervezett támogatási lehetőségekről tartott konzultációra.

Fontos szerepet szánnak a kis- és középvállalkozások támogatásának, így a minisztérium az országjáró fórumokon összegyűjtött igényekre, tapasztalatokra alapozva kívánja elkészíteni a következő időszakra vonatkozó innovációs pályázati felhívásokat.

Fontos szerepet szánnak a kis- és középvállalkozások támogatásának (Fotó: Kemma.hu)
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában