jó szerencsét!

2018.09.24. 07:10

Gyémántdiplomás volt bányászok vehettek át díszoklevelet

Az Országos Magyar Bányászati és Kohászati Egyesület Tatabányai Szervezetének tagjai is részt vettek a közelmúltban a Miskolci Egyetem ünnepségén, ahol díszokleveleket vehettek át az évtizedekkel ezelőtt itt végzettek. Az ünnepségen arany- és gyémántdiplomát kapott több egykori bányamérnök.

Sugár G.

Az OMBKE tatabányai szervezetének több tagja is oklevelete vehetett át Miskolcon

Forrás: OMBKE Tatabányai Helyi Szervezete

Aranydiplomát vehetett át, azaz ötven évvel ezelőtt végzett az egyetemen Csanádi Pál, Fridrich Gyula, dr. Magyar György, Győrfi Sánta Géza valamint Szám Ferenc. Csanádi Pál az 1970-es években a XII/a akna bányamérnökségének, majd a Tatabányai Kerületi Bányaműszaki Felügyelőség bányahatóságon dolgozott.

Fridrich Gyula egykor szintén a Tatabányai Kerületi Bányaműszaki Felügyelőséget irányította. Dr. Magyar György és Győrfi Sánta Géza az Oroszlányi Szénbányáknál dolgozott vezető beosztásokban. Szám Ferenc az 1980-as években a XV-ös akna felelős műszaki vezetője, majd a Nagyegyházi Bányaüzem főmérnöke volt, később pedig a Balinkai Szénbányák felelős műszaki vezetője lett. Ifjúkorában kiváló sportoló, válogatott kézilabdázó volt Tatabányán.

Gyémántoklevelet vehetett át, azaz hatvan évvel ezelőtt végzett az egyetemen id. Forisek István, aki az 1970-es és 1980-as években a tatabányai öreg medence aknái közül a Keleti bányaüzem felelős műszaki vezetője volt. A bányászhagyományok ápolásának elkötelezettje. Alapítója volt a Rozmaringos Bányász Egyletnek. Több elismerés mellett 2014-ben átvehette a Solymos Mihály-díjat is.

(Borítókép: OMBKE Tatabányai Helyi Szervezete)

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában