12 rendbeli csalás

3 órája

Sorjában adta ki a lakásokat a csaló, csak éppen a lakásokat nem adta a szerződés mellé

Több mint 2 millió forintot csalt így ki különböző ártatlanoktól a férfi.

Kemma.hu

Dr. Horváth Sándor, a Komárom-Esztergom Vármegyei Főügyészség szóvivője arról tájékoztatta a Kemma.hu-t, hogy a 12 rendbeli csalás bűntette és 2 rendbeli csalás vétsége miatt indult ügyben a Tatabányai Járási Ügyészség eredményesen indítványozta a letartóztatása meghosszabbítását annak a férfinak, aki bérleti díjként vett át tizennégy sértettől különböző összegeket, azonban a lakása kiadása nem állt szándékában. Az ügyészség indítványára a bíróság a férfi letartóztatását 2024. június 14-én rendelte el, legutóbb ennek határidejét 2024. december 14-ig meghosszabbította a bűnismétlés veszélye miatt.

A Tatabányai Törvényszék információja szerint az elkövető büntetett előéletű, a büntetés-végrehajtási intézetből 2023 március 24-én történő szabadulását követően közösségi internetes kereskedelmi oldalon albérletet kereső személyekkel vette fel a kapcsolatot. A férfi a sértettekkel személyesen találkozott, nekik a tatabányai lakását kiadó albérletként megmutatta, majd a sértettektől bérleti díj, illetve kaució jogcímen különböző pénzösszegeket vett át azzal, hogy a lakást később bocsátja a használatukba.

A férfi a sértettek számára a pénzösszegek átadását követően elérhetetlenné vált, a lakás rendelkezésükre bocsátása nem történt meg, a bűncselekmények útján szerzett vagyont saját megélhetésére költötte.

A hirdetett albérlet kiadása az elkövetőnek már a hirdetések feladásakor, a sértettekkel történő megbeszéléskor, illetve tőlük a pénz átvételekor sem állt szándékában, őt a hirdetésekre történő jelentkezés során a jogtalan haszonszerzési célzat vezette, célja a tévedésbe ejtett sértettek által átadott pénzösszegek megszerzése volt.

Az elkövető a bűncselekmények elkövetését beismerte, 14 sértettnek összesen 2.158.000 forintnyi kárt okozott.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában