Rablás bűntette

7 órája

Abszurd jelenetnek lehettek szemtanúi a lakók: partvisnyéllel felfegyverkezve rabolt a férfi

A férfi pénzkéregedésbe kezdett, de amikor nem kapott, más módszerekhez folyamodott. Végül egy partvisnyéllel próbált pénzhez jutni.

Kemma.hu

Dr. Horváth Sándor, a Komárom-Esztergom Vármegyei Főügyészség szóvivője arról tájékoztatta a Kemma.hu-t, hogy a felfegyverkezve elkövetett rablás bűntette és más bűncselekmények miatt indult ügyben a Komárom-Esztergom Vármegyei Főügyészség indítványára a Tatabányai Járásbíróság nyomozási bírája elrendelte a letartóztatását annak a férfinak, aki felfegyverkezve kísérelt meg rablást elkövetni.

A csatolt fotót a nyomozó hatóság készítette a bántalmazás eszközéről
A csatolt fotót a nyomozó hatóság készítette a bántalmazás eszközéről
Forrás: Magyarország Ügyészsége

A Tatabányai Törvényszék információja alapján a bíróság az ülésen meghallgatta az elkövetőt, azt követően meghozott végzésével egy hónapra rendelte el a letartóztatást a terhelt jelenlétének biztosítása érdekében és a bűnismétlés veszélye miatt. A végzést az ügyész tudomásul vette, az elkövető fellebbezést jelentett be.

Az indítvány szerint 2024. október 13-án az elkövető megjelent a bábolnai sértett lakásán, a garázsban tőle pénzt kért, amit a sértett nem teljesített, emiatt közöttük szóváltás alakult ki. Ezt a vitát végül a sértett megelégelte és bement a házba, de az elkövető oda is követte őt, s folytatta a pénzkéregetést. Az oda-vissza játszmázásnak akkor lett vége, amikor a sértett megígérte, hogy keres a lakásban pénzt és majd odaadja az elkövetőnek azt az udvaron. Ezt azonban a sértett nem teljesítette, az elkövető távozásakor bezárkózott, amikor emiatt a férfi dühös lett és az ajtóra ütött többször, amelyben így 75 ezer forintnyi kárt okozott.

Az elkövető néhány óra múlva újra megjelent a sértett lakásánál, hogy ismét pénzt kérjen.

A dühös, pénzt sem kapott férfi később ismét megjelent, és sikerült neki a ház hátsó bejáratán bejutni az ingatlanba. A konyha melletti folyosón találhat egy ezüst színű partvis nyelet és ezzel próbált pénzt kisajtolni a sértettől. A partvisnyéllel a kezében bement a sértett szobájába, aki a fotelben üldögélve figyelte az eseményeket. A férfi próbált fenyegetően pénzt kicsalni a sértettől, kezében a partvisnyéllel, többször meg is ütötte a sértettet „fegyverével”, de végül az ütések közben a partvisnyél eltörött.

A sértett a házból kiszaladt az utcára, majd a szomszédba. Az elkövető az utcára követte, és kiabálva kérte pénzt tőle. Ezután az elkövető visszament a sértett házába és onnan ellopott egy laptopot és egy hangszórót, ezek együttes értéke 119 ezer forint volt. Az elkövető két nap múlva kábítószert, azaz marihuanát fogyasztott.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában