Vádemelés

3 órája

4 fős banda támadt az esztergomi utcán: kis híján életet követelt az akció

A négytagú brigád egy utcai vitának próbált véget vetni egy másik férfi és barátnője között. Végül annyira elfajultak a dolgok, hogy kis híján életet követelt az akciójuk.

Kemma.hu

Életveszélyt okozó testi sértés bűntette miatt indult ügyben a Komárom-Esztergom Vármegyei Főügyészség vádat emelt azzal a négy férfival szemben, akik a nyílt utcán megütöttek és megrúgtak egy férfit. Dr. Stoller Katalintól, a megyei főügyészség helyettes szóvivőjétől megtudtuk, hogy az ügyészség vádiratában arra tett indítványt, hogy a Tatabányai Törvényszék a férfiakat felfüggesztett börtönbüntetésre és pénzbüntetésre ítélje, valamint rendelje el pártfogó felügyeletüket a felfüggesztett büntetés próbaidejére.

A vádirat szerint a négy férfi egy esztergomi munkásszállón lakott és ott ismerkedtek meg egymással. A férfiak közül ketten 2022. november 25-én este Esztergomban sétáltak a szállásuk felé, amikor látták, hogy a sértett és élettársa hangosan kiabálva veszekedtek egymással. A két férfi úgy látta, hogy a nőnek sérülések vannak az arcán. Ezért, amikor a munkásszállóhoz érve találkoztak a másik két társukkal, megbeszélték, hogy visszamennek a sértetthez, hogy megpróbáljanak véget vetni a konfliktusnak.

A sértett és élettársa még mindig veszekedtek, mikor a négy férfi odaért hozzájuk. Az egyik férfi rászólt a sértettre, hogy fejezze be a vitát. A sértett nehezményezte ezt, és az elkövetőkre kiabált, hogy ne avatkozzanak bele a vitájukba, sértő kifejezéssel illette az egyik férfit, és egy alkalommal ököllel meg is ütötte őt. Amikor a férfi a földre esett, társai rátámadtak a támadóra, több ütéssel a földre vitték és ott többször megrúgták. A sértett összekuporodva próbálta védeni a testét. A bántalmazásába ekkor a negyedik férfi is bekapcsolódott.

A cselekmény következtében a sértettnek életveszélyes sérülései keletkeztek, melyek orvosi segítség hiányában a halálához is vezethettek volna.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában