Jegyzet

2 órája

Éjjel, nappal

Izgalmas vasárnapon vannak túl a kis hazánkban élők is. Legalábbis azon csapat tagjai, akiket mélyebben megérintett a tény, hogy a piros betűs napi ebéd késői desszertje idejének környékén elkezdődött a csillagászati ősz.

A csokis piskóta asztalra tételekor Jutka néni vélhetően nem jelezte Karcsi bácsinak, hogy itt a nap-éj egyenlőség. Azt meg főleg magában tartotta, hogy elkezdődött a csillagászati ősz. Idő van még bőven megbeszélni ezt a szakmai tényt, a szezon a téli napfordulóig, december 21-ig tart. Na, de azon a napon már nem árt egy naptáras figyelmeztetés Karcsinak. Az utóbbi években háromból kétszer elfelejtette, hogy azon a napon van párja születésnapja. A csillagászati ősz kezdete különben sem egyszerű fogalom. Nagy Napunk éppen kilencven fok magasan delel az Egyenlítő fölött. Ennek cifrázásaként vasárnap az éjszakánk és a nappalunk ugyanolyan hosszúságú volt. Magánügy, hogyan teltek ezek az óráink. Pontosabban, embere válogatta ezúttal is, mekkora beledumálást engedett meg egy újabb hétköznapjába. Otthon, az utcán, a téren, a boltban, a munkahelyén, a rádiót hallgatva, a tévét nézve. Nem volt egyszerű a feladat most sem. Vagy talán nagyon is igen. De talán már megszokott ez a világ. Itt a folytatás. Az Európai Bizottság kezdeményezésére hétfőn elkezdődött az Európai Sporthét rendezvénysorozat. A rendszeres testmozgás népszerűsítése a cél. Az ősztől teljesen függetlenül. 
 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában