Letartóztatás meghosszabbítása

2024.08.03. 11:14

Olyanra ébredt a tatabányai család, amitől mindenki a legjobban retteg

Sokak nagy félelme, hogy egyszer arra ébred, valaki áll a szobájukban. Ez történt meg a tatabányai családdal is.

Kemma.hu

A Tatabányai Törvényszék tájékoztatása szerint lopás bűntette és más bűncselekmény miatt indult ügyben a Tatabányai Járási Ügyészség eredményesen indítványozta a letartóztatása meghosszabbítását annak a férfinak, aki alvó sértettek házába surrant be lopni. Az ügyészség indítványára a bírósság a férfi letartóztatását október 3-ig hosszabbította meg. Dr. Horváth Sándortól, a megyei főügyészség szóvivőjétől megtudtuk, hogy a végzést az ügyész tudomásul vette, az elkövető fellebbezést jelentett be.

Az indítvány szerint a férfi 2023. november 1-jén hajnalban két ingatlanba ment be egymást követően. Az egyik tatabányai ingatlan csukott, de nem zárt kertkapuján, és bejárati ajtaján besurrant, és a lakásból elvitt egy darab mobiltelefon készüléket, 22 darab  kozmetikai terméket és 5 darab dezodort, 3 darab Pegasus cigarettát 3840 forint értékben, ezek együttes értéke 58 ezer 640 forint.

Ezután a másik tatabányai ingatlanba a fürdőszoba ablakon lévő szúnyogháló feltépését követően az ablakon keresztül bement, a házból mobiltelefont, férfi pénztárcát, tabletet, női válltáskát, laptopot 65 ezer forint értékben, pénztárcát  vitt el. A férfi mielőtt a házba bement, az udvaron kutatást végzett, ennek során  összesen 86 ezer forint értékben csavarbehajtó gépet, ívhegesztő trafót, láncfűrészt összekészített lopásra, amelyeket végül nem tudott magával vinni, mivel őt a házban történő kutatás közben a házigazda tetten érte és a házból eltulajdonított tárgyakkal a tolvaj elszaladt. Ebben az esetben a hálószobában alvó sértettek akkor ébredtek fel, amikor az elkövető az ágyuk mellett kutatott.

Ezen kívül az elkövető 2023. június 2-án hajnali 1 óra 36 perckor Tatabánya területén az utcán parkoló, csukott, de nem zárt állapotú személygépkocsit a sértett tudta és beleegyezése nélkül elvette, majd azzal Tatabánya területén közlekedett. Az elkövető nyolcszor volt büntetve, túlnyomórészt vagyon elleni bűncselekmények miatt, ezek közül az egyik szabadságvesztésre elítéléséből 2022. január 30-án szabadult.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában