Csoda

2024.08.23. 09:25

Megszólalt a lelkiismerete: több tízezret lopott csellel a tolvaj, majd visszavitte a pénzt

A lopás vétsége miatt indult ügyben a Tatabányai Járási Ügyészség az eredményes közvetítői eljárás lefolytatását követően a büntetőeljárást megszüntette azzal a férfival szemben, aki a lopott pénzt másnap a rendőrségre vitte be, magát feladta.

Kemma.hu

Dr. Horváth Sándortól, a Komárom-Esztergom Vármegyei Főügyészség sajtószóvivőjétől megtudtuk, hogy a férfi február 27-én az oroszlányi munkásszállón lakott, amikor 0 óra 45 perckor azzal az indokkal, hogy az emeleten lévő WC-ből folyik a víz, elterelte a portás figyelmét. 

A portás felment az emeletre körülnézni, eközben a tolvaj férfi a portán lévő pénzkazettát annak kulcsával kinyitotta, és abból 80 ezer forintot magához vett, és azzal távozott az épületből.

A lopással okozott kár megtérült azáltal, hogy a férfi a lopott pénzt másnap bevitte az Oroszlányi Rendőrkapitányságra, a bűncselekmény elkövetését beismerte. Az ügyészség a büntetőeljárást hat hónap időtartamra felfüggesztette és az ügyet közvetítői eljárásra utalta.

Az elkövető a bűncselekmény káros következményeit a sértettel kötött megállapodás szerint jóvátette a sértettnek, ezért az ügyészség az eljárást megszüntette.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában