Büntetés

2024.08.28. 15:01

Együttlétre kényszerítette feleségét, terrorban tartotta közös gyerekeiket az erőszaktevő

A szexuális erőszak bűntette, kiskorú veszélyeztetése bűntette és kapcsolati erőszak bűntette miatt indult ügyben a Tatabányai Járásbíróság elsőfokú ítéletet hozott azzal a férfival szemben, aki a feleségét rendszeresen bántalmazta, vele erőszakkal közösült. Az erőszaktevő a három gyermeke érzelmi és erkölcsi fejlődését is súlyosan veszélyeztette.

Kemma.hu

Az ügyészség indítványára a bíróság az erőszaktevőt 7 év fegyházbüntetésre, 5 év közügyektől eltiltásra ítélte, továbbá 4 évre eltiltotta minden olyan foglalkozás gyakorlásától vagy egyéb tevékenységtől, amelynek keretében 18. életévét be nem töltött személy nevelését, felügyeletét, gondozását, gyógykezelését végzi, illetve ilyen személlyel egyéb hatalmi vagy befolyási viszonyban áll. Az elsőfokú ítélet kihirdetését követően az ügyész 3 munkanapot tartott fenn a jogorvoslati nyilatkozat megtételére, az elkövető és védő fellebbezést jelentett be – tudtuk meg Dr. Horváth Sándortól, a Komárom-Esztergom Vármegyei Főügyészség sajtószóvivőjétől.

Violence,In,An,Alcoholic,Family, erőszaktevő
Az egész család megszenvedte az erőszaktevő ténykedéseit
Forrás: Illusztráció/Shutterstock

A Tatabányai Törvényszéktől azt is megtudtuk, hogy a vádirat szerint 2019. októberében 22 óra 30 percet követő időben, az éjszakai órákban érkezett haza az oroszlányi lakásba a sértett nő, aki a hálószobában lefeküdt aludni, a férje azonban közölte a szexuális együttlétre irányuló vágyát vele. A nő ezt nem akarta, amely után a férfi ráfeküdt, és erőszakkal közösült vele. A sértett nyakán annak szorításából adódóan lila ujjnyomok, véraláfutások keletkeztek.

A gyerekeket is veszélyeztette az erőszaktevő

Az elkövető és az áldozat házassága 2015. évtől romlott meg, a férfi rendszeres ivott alkoholt, emiatt gyakran veszekedtek. A férfi 2019-től kezdődően rendszeresen szidalmazta, fenyegette és bántalmazta a nőt, akinek emiatt sérülései nem keletkeztek.

Egy ízben, miközben a nő főzött, a férfi a konyhában lelökte a tűzhelyről az étellel teli lábast, amely ráesett a kukára és összetört. Ezen hangzavarra az otthon tartózkodó gyermekek kimentek a lakás előszobájába. A férfi a gyermekek jelenlétében a nőt tenyérrel megütötte a fején, majd az ajtónak lökte őt.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában