Folyószámlatrükk

2024.08.21. 12:43

Csalót csinált a nőből az afrikai - együtt hozták össze a pénzmosást

A pénzmosás bűntette miatt indult ügyben a Esztergomi Járási Ügyészség vádiratot nyújtott be a nővel szemben, aki egy afrikai elkövető rábírására kötött folyószámlaszerződést, amelyet arra használtak fel, hogy a csalásból származó pénzt megszerezzék.

Kemma.hu

Afrikába küldött bankkártyát egy esztergomi nő, pénzmosás miatt indult vádemelés vele szemben. Egy ismeretlen afrikai elkövető palizta be, és bírta rá a durva csalásra. Mint azt dr. Horváth Sándortól, a Komárom-Esztergom Vármegyei Főügyészség sajtószóvivőjétől megtudtuk, az ügyészség a vádiratban arra tett indítványt, hogy az Esztergomi Járásbíróság a nővel szemben tárgyalás nélkül végrehajtásában felfüggesztett börtönbüntetést szabjon ki.

A vádirat szerint az esztergomi nő internetes közösségi oldalon olvasott olyan hirdetésre jelentkezett, amely szerint hitelfelvételhez lehet jutni bizonyos összegű készpénz előzetes befizetése ellenében. Az ismeretlen személynek jelezte, hogy nem tud előre fizetni. A nő az ismeretlen személy rábírására 2021. július 12-én egy hazai bank online felületén kizárólagos rendelkezési jogosultság kikötése mellett, lakossági folyószámlaszerződést kötött. Ezután a nő a folyószámlájához tartozó bankkártyát és annak PIN-kódját futárszolgálattal elküldte az afrikai Benin Köztársaságban lévő Cotonou városba.

Az Afrikában tartózkodó ismeretlen elkövető a nő folyószámláját arra használta fel, hogy további személyeket hitel folyósításának ígéretével tévedésbe ejtve különböző pénzösszegeknek a számlára történő átutalására bírja rá, majd a sértettek által átutalt összegeket a bankkártya segítségével felvette, számukra hitelt nem intézett és nem folyósított. Magyarországról 2021. augusztus 30-án és szeptember 3-án három sértett utalt különböző összegeket a számlára.

A bankkal szerződő nő a mobiltelefonjára érkező szöveges üzenetekből értesült a folyószámláján történő pénzmozgásokról, belenyugodott abba, hogy a számlájára érkező pénz bűncselekményből származik, amelynek hollétét az ismeretlen elkövető a nő segítségével elfedte. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában