Életmentés

2024.07.03. 10:01

Elismerésben részesítették az öngyilkosságot megakadályozó tatabányai rendőrt

Öngyilkossági szándékkal mászott oszlopra egy nő vasárnap este Tatabányán. Csábrádi Ádám rendőr őrmesternek köszönhetően azonban életmentéssel zárult a sokkoló eset. Tettéért elismerésben részesült.

Kemma.hu

Mint ahogyan arról mi is beszámoltunk, húsz méter magas oszlopról akarta magát a mélybe vetni egy nő a tatabányai vasútállomásnál vasárnap este. A helyszínre érkező rendőrök közül Csábrádi Ádám rendőr őrmester mászott az oszlopra, hogy megakadályozza a szörnyűséget, végül életmentés lett az akció vége. Példamutató szolgálatellátásáért Boross Zoltán László r. ezredes, rendőrségi főtanácsos, vármegyei rendőr-főkapitány elismerésben részesítette az őrmestert – közölte Facebookon a Komárom-Esztergom vármegyei rendőrség.

Elismerésben részesült az öngyilkosságot megakadályozó Csábrádi Ádám őrmester
Elismerésben részesült az öngyilkosságot megakadályozó Csábrádi Ádám őrmester
Forrás: Komárom-Esztergom vármegyei rendőrség/Facebook

A Tevékenység-irányítási Központba 20 óra 37 perckor érkezett bejelentés, hogy a tatabányai Mozdony utcai vasútállomás megvilágítására szolgáló egyik 20 méteres oszlopára, feltehetően öngyilkossági szándékkal felmászott egy nő. Az oda irányított rendőrök felszólítása ellenére tovább mászott felfelé, láthatóan nem akart elállni a szándékától. Csábrádi Ádám őrmester utána mászott, és 15 méteres magasságban utolérte.

A nőt megfogta, és az időközben értesített katasztrófavédelem munkatársainak kiérkezéséig biztonságosan tartotta. Az öngyilkosságra készülőt a tűzoltók emelőkosár segítségével biztonságosan lejuttatták. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában