Kézilabda

2024.07.05. 15:40

Tatabányaiak is ott lesznek az olimpián: kihirdették a férfiválogatott keretét

Július 5-én vált hivatalossá a magyar férfi kézilabda-válogatott kerete. Az olimpiai csapatba jelenlegi és egykori tatabányai kézilabdázó is bekerült.

Kemma.hu

Megvan a hivatalos kerete a párizsi olimpiai játékokra a magyar férfi kézilabda-válogatottnak. A bejelentést a szövetség hivatalos Facebook oldalán tették meg, ahol Chema Rodríguez egy videóban tudatta a közönséggel, hogy kik lesznek részesei az ötkarikás csapatnak. Jelenleg két aktív MOL Tatabánya KC játékos is bekerült, hiszen a kiváló kapust, Bartucz Lászlót és a jobbszélső Pedro Rodríguez Álvarezt is kiválasztották (tartalékként). A csapatba Ancsin Gábor is bekerült, aki 2019-től 2024-ig erősítette a Kék Tigriseket, július elsejétől azonban már az FTC kötelékébe tartozik.

Bartucz László is megy az olimpiai játékokra
Bartucz László, a MOL Tatabánya kapusa lesz a válogatott hálóőre is az olimpiai meccseken is
Fotó: Czeglédi Zsolt / Forrás:  MTI

Nem volt könnyű az olimpiai döntés

Chema Rodríguez kiemelte, hogy nem volt egyszerű dolog a keretszűkítés, hiszen olyan játékosokról kellett dönteniük, akik ott voltak az idei Európa-bajnokságon.

– Amikor egy kis időre el kell búcsúznod a családod néhány tagjától, az nagyon nehéz pillanat. Minden játékos rendkívül profi módon készül, nagyon köszönöm a munkát annak a három kerettagnak, aki nem jön velünk az olimpiára. Megértették, elfogadták a döntést, emiatt talán még a szokásosnál is büszkébb vagyok a csapatomra. Meg kellett most jelölnünk 14 játékost és 3 tartalékot is – fogalmazott a videóban.

A magyar férfiválogatott olimpiai kerete:

  • Kapusok: Bartucz László (MOL Tatabánya KC),  Palasics Kristóf, Mikler Roland
  • Jobbszélsők: Imre Bence, Pedro Rodríguez Álvarez (MOL Tatabánya KC - tartalék)
  • Jobbátlövők: Ancsin Gábor (MOL Tatabánya KC - július 1. óta az FTC-Green Collect játékosa), Ilic Zoran
  • Irányítók: Lékai Máté, Fazekas Gergő, Hanusz Egon
  • Beállók: Bánhidi Bence, Rosta Miklós, Sipos Adrián
  • Balátlövők: Bodó Richárd, Ligetvári Patrik, Szita Zoltán
  • Balszélső: Bóka Bendegúz

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában