Időjárás

2024.09.09. 04:30

Nagyot fordul velünk az időjárás hétfőn

Eleinte csak a Dunántúlon lesz eső és zápor, de később máshol is többfelé fordulhat elő csapadék. A hőmérséklet nem megy 30 fok fölé.

Kemma.hu

A Köpönyeg.hu prognózisa szerint szeptember 9-én, hétfőn jelentős mennyiségű esőre van kilátás nyugaton. A délkeleti szél sok helyen megerősödik, majd délutántól a Dunántúlon északira, északnyugatira vált. A hőmérséklet csúcsa 19 és 30 fok között alakul, a nyugati területeken lesz hűvösebb, míg a keleti határ mentén a legmelegebb.

A HungaroMet előrejelzése szerint a hét közepén átmenetileg csökken a csapadékhajlam, majd újabb ciklon érkezhet még nagyobb mennyiségű esővel. Hétfőn fokozatosan vastagszik meg a felhőzet, és egyre borultabb lesz az ég. Késő délután a Dunántúlon szakadozottabb lehet a felhőzet.

A kelet felé vonuló csapadékzónából többfelé várható eső, zápor, zivatar. A legnagyobb mennyiség nyugaton, északnyugaton valószínű. A délkeleti szél több helyen megerősödik, majd délutántól a Dunántúlon északira, északnyugatira fordul a légáramlás. 

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 16 és 23 fok között alakul, de a kevésbé felhős, szélcsendes keleti, északkeleti tájakon ennél hidegebb is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet hétfőn többnyire 21 és 29 fok között várható, de a tartósan felhős, csapadékos nyugati, északnyugati tájakon 20 fok alatti, a kevésbé felhős északkeleti tájakon 30 fok feletti értékekre számíthatunk.

Forrás: met.hu

Számottevő fronthatás nem terheli szervezetünket. A frontérzékenyek javulást tapasztalhatnak. Jelentősebb egészségi állapotot befolyásoló időjárási tényezőre nem kell számítani, a legtöbb időjárás okozta tünet enyhül, illetve megszűnik.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!