Időjárás

2024.08.02. 04:30

Érkezik a lehűlés, de vajon érzékelni is fogjuk?

Az átlaghőmérséklet 29 és 35 fok között alakul.

Kemma.hu

A Köpönyeg.hu prognózisa szerint erősen gomolyfelhős lesz az ég, és szórványosan alakulhat ki zápor, zivatar. Az élénk északnyugati szél zivatarok környezetében viharossá fokozódik. 29 és 35 fok közé csökken a hőmérséklet.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat szerint pénteken, a hajnali órákban változóan felhős lesz az ég, hiszen a fátyolfelhők mellett az éjszaka első felében északkeleten, keleten egyre vékonyodik a felhőzet, és csökken a csapadékhajlam. Ezt követően a Dunántúlra - nyugat felől - több gomolyfelhő érkezhet, és egyre nagyobb számban alakulhat ki ott zápor, zivatar. Általában gyenge marad a légmozgás, de az Észak-Dunántúlon az északnyugatira forduló szél hajnaltól megélénkülhet. Zivatarok környezetében átmeneti szélerősödés előfordulhat. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet döntően 17, 21 fok között alakul, a hidegre hajlamos helyeken ennél néhány fokkal hűvösebb, a tópartokon, belvárosokban enyhébb lehet a reggel.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában