Időjárás

2024.06.30. 04:30

Igazi kánikula vár ránk vasárnap is

Mondjuk, milyen lesz az idő a hét utolsó napján.

Kemma.hu

A koponyeg.hu előrejelzése szerint vasárnap országos hőség, délen forróság várható, akár 37-38 fokos maximumokkal. Sok napsütésre van kilátás, zivatar csak estefelé fordulhat elő. A délies szél megerősödhet.

A HungaroMet kiadta az elsőfokú, sárga figyelmeztetést Komárom-Esztergomra a heves zivatarok miatt. Elsődleges veszélyforrást a villámlás jelent, emellett esetenként szélerősödés, jégeső előfordulhat.

A prognózisuk szerint vasárnap napos idő várható, legfeljebb időnként kevés fátyol- és gomolyfelhő lehet az égen. Este ugyanakkor északnyugat felől elkezd megnövekedni a felhőzet. Csapadék napközben nem lesz, estétől viszont északnyugaton, északon néhol már zápor, zivatar kialakulhat. A délies irányú szél nagy területen megélénkül, főként az Észak-Dunántúlon erős lökések is lehetnek. Estétől a Dunántúlon elkezd északnyugatira fordulni a légmozgás, zivatarok környezetében pedig viharos lökések is előfordulhatnak. A legmagasabb nappali hőmérséklet 32 és 37 fok között alakul.

Forrás: met.hu

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!