Gyász

2024.07.02. 06:45

Elhunyt a szeretett tanító, Héregi Kálmánné

Az ácsi Gárdonyi Géza Általános Iskola közösségi oldalán közöltek, hogy elhunyt Héregi Kálmánné nyugalmazott tanítónő.

Kemma.hu

Héregi Kálmánné (Hörömpöli Mária Erzsébet) 1942-ben született. Pályája elején a Szigetközben, leghosszabb ideig Kisbodakon tanított, majd az ácsi I. számú Általános Iskola nevelője lett, ahol három évig dolgozott. 1963-ban került az Ács-Pénzásási II. számú Általános Iskolába. 1964-ben kötött házasságot Héregi Kálmánnal, házasságukból két gyermek született, Katalin és Péter. 1986-tól nyugdíjba vonulásáig ismét az I. számú Általános Iskola tanítójaként dolgozott.

Héregi Kálmánnéra nagybetűs tanítóként emlékeznek
Héregi Kálmánnéra nagybetűs tanítóként emlékeznek
Fotó: Körtvélyfáy Dina / Forrás: 24 Óra

Az ácsi több évtizedes tanítói munkája nyomán rengeteg szeretetett adott és kapott viszont diákjaitól. Imádta munkáját, melyet jól szemléltet, hogy élete első fizetése után sírva borult édesanyja nyakába, hogy ő ezért a munkáért miért érdemel fizetséget. Életét a családja és diákjai jelentették.

Kollégái közt mindig jól érezte magát, a nevelőtestület aktív tagja volt mindegyik munkahelyén. Szívügyének tekintette a kisgyermekek oktatását-nevelését. Fontos volt számára a felzárkóztatás és a tehetséggondozás egyaránt.

A tanítói munka számára élethivatás volt, a munkájának és a gyerekeknek szentelte életét. Szívesen tartózkodott a kicsi gyerekek közt, türelemmel, szeretettel foglalkozott velük.

Marika néni igazi „nagybetűs tanítóként” nemzedékeket ismertetett meg az írás, olvasás és számolás tudományával. Tanítványai jó szívvel és szeretettel gondolnak rá.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában