Időjárás

2024.06.27. 04:28

Hullámokban jönnek a záporok - ilyen időjárásra számítsatok ma

A legmagasabb nappali hőmérséklet 24 és 31 fok között valószínű.

Kemma.hu

A Köpönyeg.hu prognózisa szerint június 27-én, csütörtökön továbbra is sok gomolyfelhő lesz felettünk, és szórványosan ismét előfordulnak záporok, zivatarok. A HungaroMet szerda délutánra és csütörtökre visszavonásig érvényes másodfokú riasztást adott ki zivatarok, és elsőfokút felhőszakadások valószínűsége miatt. Előrejelzésük szerint csütörtök reggeltől a fátyolfelhők mellett továbbra is erőteljes marad a gomolyfelhő-képződés. Ismét többfelé, több hullámban számíthatunk záporok, zivatarok kialakulására, felhőszakadás, jégeső és viharos széllökések kíséretében. A zivatarokat leszámítva gyenge, vagy mérsékelt marad a légmozgás.

Forrás: met.hu

A mai napon fronthatás nem terheli szervezetünket. Helyenként előfordulhat zápor, zivatar. A meleg, zivataros időben fülledtté válhat a levegő. Sokaknál jelentkezhet fejfájás, nyugtalanság, a légúti betegeknél nehézlégzés. Az arra érzékenyeknél álmosságérzet és nagyfokú fáradékonyság jelentkezhet. Jelentősebb egészségügyi panasz esetén (fulladás, légszomj) kérjen orvosi segítséget!

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!