Új piacok

2023.06.28. 13:55

Új piacok meghódítására törekszik az ASG Gépgyártó Kft.

V. K.

Fülöp Gábor ügyvezető

Forrás: Beküldött

Ahogy arról a Kemma.hu beszámolt, a közelmúltban ünnepelte fennállásának harmincadik évfordulóját a tatabányai ASG Gépgyártó Kft. Fülöp Gábor ügyvezető igazgató új utakra kívánja terelni a patinás céget, ötéves fejlesztési tervük nemcsak a mostani portfólióra támaszkodik, több ötletük is van tevékenységi körük kibővítésére.

− A legfontosabb, hogy szeretnénk a céget nyolcmilliárdos forgalomra felvinni 2025-re  – hangsúlyozta Fülöp Gábor. - Tavaly ez az összeg 4,2 milliárdra rúgott. A megduplázódott anyag- és energiadíjjal  árakat emeltünk, így nőtt a forgalom. Persze igazán az eredmény a fontos, ezt tudjuk.

Terveik között szerepel a még több lábon állás – most a bánya-, építő- és hajóipar számára készítenek szerszámokat, alkatrészeket -, ezért szeretnének a rozsdamentes termékek piacára is betörni. Hibrid termékeket ma is gyártanak, melyek szénacélból vannak belül, és rozsdamentessel vonják be azokat, ám úgy látják, hogy a tisztán rozsdamentes termékek válságállóbbak. Az élelmiszer- és gyógyszeripar ezt igényli, ők pedig a válságos időszakokban is működnek.

Ehhez külön csarnokra, új gépekre, és persze hozzáértő szakemberekre lesz szükségük. Az infláció miatt folyamatosan emelik a béreket, ennek mértéke tavaly 23%-os volt. A munkaerőpiacon erőteljes a nyomás, nagyon kevés a jó szakember, őket megfelelő bérezés nélkül nehéz megszólítani.

−  Újabb és újabb kihívásoknak kell megfelelnünk, legyen az a hatékonyság növelése, a digitalizáció, vagy az automatizálás. Fontos, hogy saját termékkel is elinduljunk, folyik a tervezés, de ennek mibenléte ma még hétpecsétes üzleti titok – mondta az ügyvezető igazgató.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!