Bulvár-celeb

2024.06.05. 20:36

Fájdalmas, amit Tompos Kátya az édesapjáról mondott egy interjúban

Tompos Kátya ugyanannyi idősen, ugyanabban a betegségben halt meg, mint az édesapja. Egy korábbi interjúban pedig arról beszélt, hogy fontos számára, hogy az ő életét is folytassa...

MW

Fotó: Polyák Attila / Origo

Tompos Kátyával a life.hu évekkel ezelőtt beszélgetett, akkori szavait idézte fel most újra a portál.

Valentina egészen kiskorától egyedül nevelte: különleges kapcsolat volt közöttük. Tompos Kátya interjúnkban arról beszélt, milyen volt orosz származású édesanyjával a viszonya és miként formálta őt édesapja elvesztése. 

Tompos Kátya: "Meg akartam felelni a környezetemnek, be akartam illeszkedni"
"Rendes gyereknek számítottam. De néha voltak érdekes kirohanásaim. Felgyűlt bennem valami, egyszer csak robbantam, seperc alatt rengeteg csintalanságot csináltam, és utána újra jó gyerek voltam. Közben meg akartam felelni a környezetemnek, be akartam illeszkedni, de volt egy kisördög, ami állandóan felpiszkált. Úgy gondolom, arra van az ember élete, hogy ezeket megpróbálja magában pozitívra fordítani, vagy kiélje a szakmájában. Beszabályozza, és normális csatornába terelje (...) Nagyon erős volt az igazságérzetem. Sok mindenben eltértem a többiektől, mert annyira más volt az anyukám mentalitása. Ő hihetetlenül tiszta, gyermeki lény. Azt láttam, hogy az emberek egészen másképpen viselkednek, mint anyu otthon. Mivel ő Magyarországon egyedül volt, hisz nem éltek itt a rokonai, én lehettem számára a kapocs az itteni világgal. Felém áramlott minden olyan erős, szenvedélyes érzelme, amit másoktól nem nagyon tapasztaltam. Nagyon kerestem azokat az embereket, akik ugyanennyire nyitottak lelkileg, ennyire mélyen élik meg és adják ki magukból az érzelmeket" - emlékezett vissza Tompos Kátya, aki édesapja korai halála miatt már fiatalon erős nővé vált. 

"Nagyon erős jelek jönnek"

"Van egy űr, amit nekem kell betöltenem valahogy. 

Nyilván nem arról van szó, hogy az édesapám életét kellene élnem. Ösztönszerűen tudom, hogy mik azok a tulajdonságok, amelyek anyuból jönnek, és mik azok, amelyek az apukámtól, és érzem, hogy ő valószínűleg mit erősített volna bennem. Ezeket igyekszem belecsempészni az életembe, amennyire az alkatom engedi. Hiszem, hogy a gének nem vesznek el. Továbbadódnak érzelmi szinten is. Valami ott pulzál. Nem akarom kategorizálni, hogy ez a léleknek, vagy csak a géneknek köszönhető. Lehet, hogy a kettő együtt hat, de az biztos, hogy nagyon erős jelek jönnek. 

És ezekre szerintem figyelni kell. Én próbálok. Eddig még nem csaptak be" - mesélte akkor a színésznő, aki aztán pont 41 évesen, mint az édesapja, ugyanabban a betegség miatt halt meg múlt pénteken.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!