Olimpia 2024

2024.08.04. 06:17

Hosszú Katinka előre megmondta: ne helyezzenek nyomást a tatabányai csodatinire

A párizsi olimpián az Eurosport szakértőjeként dolgozó Hosszú Katinka elmondta a véleményét a mindössze 15 éves Jackl Vivienről. A tatabányai csodatini egy 14. és egy 15. helyezéssel zárt a francia fővárosban.

Kemma.hu

A háromszoros olimpiai bajnok úszó Hosszú Katinka az Eurosport stúdiójában beszélt Jackl Vivien párizsi olimpián nyújtott teljesítményéről. A tatabányai csodatini Komárom-Esztergom vármegye legfiatalabb olimpikonja, de a párizsi magyar csapatban sincs nála fiatalabb sportoló.

Párizs 20240730 Úszás 2024 Olimpia selejtezõk Fotó Árvai Károly Nemzeti Sport Jackl Vivien
A tatabányai csodatini felnőtt Európa-bajnokként érkezett az olimpiára
Fotó: Árvai Károly / Forrás: Nemzeti Sport

Hosszú Katinka szerint túl nagy nyomást helyeztek a 15 éves úszóra

A háromszoros olimpiai-, és kilencszeres világbajnok magyar úszónő az Eurosport fellelhető videóban úgy fogalmazott, ő már korábban elmondta, hogy senki ne helyezzen nyomást a tatabányai úszólányra. Hozzátette, nagyon nagy tapasztalat kell ahhoz, hogy valaki egy 400 vegyesen mindig tudja hozni valaki ezt az eredményt. 

– Ne kezdjünk el rá nyomást gyakorolni, ne kezdjük el azt mondani, hogy hamarosan világcsúcsot fog úszni és milyen eredményeket kell elérnie – kezdte az értékelést Hosszú Katinka.

Hozzátette, Vivi abban a szerencsés helyzetben van, hogy már 15 évesen ilyen gyorsan tud úszni. A párizsi olimpián úszott először ennyi néző előtt, ilyen nyomás alatt. Ezeket a lépéseket meg kell tenni ahhoz, hogy egy nagyon jó úszó legyen belőle később – vélekedett a magyar úszósztár a Tatabányai Vízmű SE kitűnőségéről.

A tatabányai csodatini két számban is indult a párizsi olimpián

Az elsőbálozó olimpikon Jackl Vivien az áprilisi országos bajnokságon bődületes olimpiai A-szintet úszott 400 méteres női vegyes úszásban, mellyel egyenes ágon kvalifikált a párizsi nyári ötkarikás játékokra. A mindössze 15 éves tatabányai csodatini a júniusi belgrádi felnőtt úszó Európa-bajnokságon olimpiai A-szinttel nyerte a leghosszabb medencés távnak számító 1500 méteres női gyors úszást. A párizsi olimpia a szezon első hónapjaiban még csak álom volt a fiatal tehetségnek.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!