Párizsi olimpia

2024.08.02. 13:29

Olimpia 2024: a magyar férfi kézilabda-válogatott kikapott a vb-címvédő Dániától

Norvégia után egy újabb vereség. A magyar férfi kézilabda-válogatott 28–25-re kikapott Dániától, így nehéz helyzetbe került a párizsi olimpián, hiszen a házigazda Franciaországot kéne legyőzni a negyeddöntőhöz. A MOL Tatabánya jobbszélsője, Pedro Rodríguez megszerezte első góljait Párizsban.

Luter Márk

A magyar férfi kézilabda-válogatott három góllal, 28–25-re kikapott a mérkőzés előtt jóval esélyesebbnek tartott háromszoros világbajnoki címvédő Dániától, így nem került közelebb a párizsi olimpia negyeddöntőjéhez. A MOL Tatabánya jobbszélsője Pedro Rodríguez kétszer is betalált a skandinávok hálójába. Csapattársa, Bartucz László ezúttal csak néhány perc erejéig kapott játéklehetőséget a magyar kapuban.

BARTUCZ László
Párizs, 2024. augusztus 2.
Bartucz László kapus a 2024-es párizsi nyári olimpia férfi kézilabdatornájának B csoportjában
A magyar férfi kézilabda-válogatott kapusa, Bartucz László nem tudott védeni a dánok ellen a párizsi olimpián
Fotó: Illyés Tibor / Forrás: MTI

Papírforma eredmény a dánok ellen

A dán válogatottat tétmérkőzésen legutóbb a 2017-es franciaországi rendezésű világbajnokság nyolcaddöntőjében győzte le Magyarország, továbbá a 2019-es vb-t megelőző felkészülési találkozón sikerült felülmúlni a sportág történetének egyik legsikeresebb együttesét.

A péntek délelőtti találkozó legeredményesebb játékosa magyar szempontból Ilic Zoran volt, a Hamburg jobbátlövője ötször is bevette a világ egyik legjobb kapusának tartott dán Niklas Landin kapuját. Matthias Gidselt nem tudtuk tartani, a Füchse Berlin jobbátlövője nyolc gólig jutott.

A magyar férfi kézilabda-válogatott egy győzelemre a negyeddöntőtől

Chema Rodríguez szövetségi kapitány csapata vasárnap délután 16 órától az argentinokat legyőző házigazda Franciaország ellen harcolhatja ki az olimpiai negyeddöntőt. Már a döntetlen is a franciáknak kedvezne.

A magyar férfi kézilabda-válogatott legutóbb 2012-ben szerepelt olimpián, a londoni játékokon a Mocsai Lajos által irányított együttes a negyedik helyen végzett.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!