Párizsi olimpia

2024.08.04. 11:05

Olimpia 2024: a magyar férfi kézilabda-válogatott a franciák ellen játszik a negyeddöntőért

A magyar férfikézilabda-válogatott vasárnap délután Franciaország ellen mérkőzik meg a párizsi olimpián. A mieinknek a negyeddöntőbe jutásért mindenképpen győzni kell az olimpiai címvédő házigazda ellen.

Kemma.hu

Hatalmas lesz a tétje a magyar férfikézilabda-válogatott utolsó csoportmérkőzésének. A Magyarország-Franciaország összecsapást vasárnap délután 16 órától rendezik a párizsi olimpia vasárnapi versenynapján. A nemzeti együttes három gólos vereséget szenvedett a háromszoros vb-címvédő dánoktól az előző fordulóban.

20240731-CSS_5010
20240731 Párizs Franciaország
Magyarország - Norvégia férfi kézilabda mérkőzés.
Fotó: Csudai Sándor (CSS)
A magyar férfikézilabda-válogatott az olimpiai címvédő franciák ellen mérkőzik meg a továbbjutásért
Fotó: Csudai Sándor / Forrás: Origo

A magyar férfikézilabda-válogatott tatabányai kapus nélkül lép pályára

A MOL Tatabánya kapusa, Bartucz László helyett Palasics Kristóf lesz a magyar csapat másik kapusa a franciák elleni párharc során, a 2012-es londoni olimpián  a válogatottal negyedik Mikler Roland mellett. A Kék Tigrisek eredetileg tartalékként kiutazó jobbszélsőjére, Pedro Rodríguezre vasárnap is számít a kapitány.

A magyar válogatott szövetségi kapitánya, Chema Rodríguez további két változtatást eszközölt az ötödik párizsi ötkarikás mérkőzése előtt. A franciák elleni sorsdöntő találkozóra visszatette a meccskeretbe a balátlövő Szita Zoltánt és a jobbszélső Imre Bencét, így Hanusz Egon és Rosta Miklós biztosan nem lép pályára az utolsó csoportmérkőzésen.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!