Közélet

2008.06.04. 16:52

A tesitanár programja igénytelen a patinás gimnázium tantestülete szerint

Az Eötvös József Gimnázium jövője már nem helyi ügy, de még csak nem is megyei. Sajnos ráakaszkodott az országos politika, ami többet árthat a nagymúltú intézménynek, mint amennyit használhat.

Palásti Péter

[caption id="" align="alignleft" width="330"] Éles kritikával illették a fővárosból érkezett Szakács Zoltán programját (Fotó. K. T. J.)
[/caption] Személyes támadásokat intéztek az iskola korábbi igazgatója, Tatai-Tóth András ellen, aki jelenleg a város szocialista országgyűlési képviselője. Sajtótájékoztatót tartott szerdán az SZDSZ tatai elnöke, Kerti Katalin is, mialatt az oktatási intézmény tanári szobájában nevelőtestületi értekezleten hallgatták meg a gimnázium igazgatói álláshelyére kiírt pályázatra jelentkezők elképzeléseit.

Katona Márta, az iskola jelenlegi igazgatója mellett Szakács Zoltán, a Budapesti Piarista Gimnázium 33 éves testnevelő tanára is beadta pályázatát.
A tantestület a tornatanár szakmai-vezetői programját úgy minősítette, hogy az vázlatos, általános frázisokat tartalmaz, a magyar helyesírás előírásainak sem felel meg, nem tesz eleget az előírásoknak és összességében igénytelen.

Ennek ellenére a nevelőstestületi tanácskozáson résztvevő 55 pedagógus közül ketten támogatták Szakács Zoltán elképzeléseit, a titkos szavazáson, míg ötvenhárman elutasították. A végeredmény kihírdetése után a fővárosból érkező 33 éves fiatalember bejelentette, hogy visszavonja pályázatát.

További részletek hamarosan!

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!