Egyperces

2016.08.24. 11:05

Hipszterek, riadó: itt a bajuszvédő!

Százötven éves találmányt indítottak be újra a divatfik.

BAMA

Amennyiben Ön hipszter és férfi, akkor minden bizonnyal gyűlöl enni és inni – akkor ugyanis egyből szétcsesződik a sokáig növesztett, féltve őrzött, szeretettel gondozott bajsza. Leves? Horror! Paradicsomszósz? Tragédia! Sör? Egy tapodtat se tovább! Erre a migrénáradatra untak rá Svédországban, amikor belevágtak a Stache Shield, azaz Bajuszpajzs fejlesztésébe.

Nem mintha különösebben bonyolult lenne a dolog, és nem is teljesen új vívmány: 1872-ben egy Eli J. F. Randolph nevű férfi már benyújtotta a szabadalmat a bajuszvédőre, ráadásul úgy, hogy már az ő eszközének is megvoltak az előzményei. És itt nem is állt meg a történet, a régi korok bajuszpajzsát többen tökéletesítették az 1800-as évek végén. Az eszköz később feledésbe merült, és érdekes módon az egy évtizede tomboló – és most már eléggé meg is fáradt – hipszterközeg csak most csapott le rá.

A svéd ODD Company volt az a szemfüles versenyző, aki, ha kicsit későn is, de kiszúrta a piaci rést. Tavaly indítottak Kickstarter-kampányt a Stache Shield-nek, és a legutóbbi, márciusi frissítés szerint össze is gyűlt a kívánt kezdőtőke, és megkezdődött a gyártás.

A Stache Shield-et egy zsinórral a fülek fölött rögzítve, a bajusz előtt lehet viselni, de rápattintható a poharak, bögrék szájára is. Használja ezt, és nincs többé maszatos arcszőrzet! Alternatív megoldásként pedig meg is lehet mosni a bajuszt, az eddig is bevált.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!