Kultúra

2012.04.18. 11:00

Szólófutamokba kezd Demeniv Mihály

Címkék#Tatabánya

Elsőként a megyeszékhelyi Erkel Ferenc Zeneiskola ad otthont Demeniv Mihály tangóharmonikás szólóestjének, csütörtökön.

W. Zs.

Az ifjú tehetséget a Tatabányai Szimfonikus Zenekar Egyesület körülbelül egy esztendeje karolta fel és azóta mind anyagilag, mind erkölcsileg támogatja. A Liszt Ferenc Zeneakadémia első éves hallgatója többek közt Bach és Dobler műveket visz színpadra, s a de Angelis testvérpár „Zenei doboz” dallamaiból is előad majd az est folyamán.
Számára a közeljövő több nemzetközi harmonika versenyt ígér, melyeken a csütörtökön előadott művei közül többet is játszik majd.

– Április végén Horvátország, míg május elején Németország pódiumai várnak – mondta mind a szereplés, mind a tanulmányai miatt igen elfoglalt ifjú.

Vörös Gyula, a Tatabányai Szimfonikus Zenekar igazgatója elmondta, az egyesület hosszú évek óta felkarolja a tehetségeket, a fiatal ösztöndíjasokat pódiumra juttatja.

– Fontos, hogy ezek a művészpalánták megéljék, milyen is szóló produkcióban fellépni – hangsúlyozta.
Az igazgató eddigi felfedezettjeiről, legközelebbi nagyszabású koncertjükről szólt, miközben zenei pályán történő elhelyezkedésüket is említette.

– Legközelebb május hetedikén szervezünk nagyszabású koncertet, amikor egykori és jelenlegi ösztöndíjasok lépnek fel a Jászai Mari Színházban – nyilatkozta.
Mint megtudtuk az esten Somfai Gábor brácsán, Hidas János hegedűn, Sashegyi Benjamin csellón, Béres Anna fagotton játszik, Valku Béla pedig Weisz Péterrel kettős hangversenyt ad elő.
Zárszóként Vörös Gyula elmondta, hogy az ösztöndíjas programot a továbbiakban is messzemenőkig támogatja.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!